Productinformatie
Rijkgevulde erwtensoep van restaurant Smink. De Smink variant van deze klassieker.
Bereidingsinstructie
Direct uit de vriezer te gebruiken
1. Ontdooi de erwtensoep via de ontdooi stand van de magnetron, zet de bak in lauw water of zet hem 12 uur van te voren in de koelkast. Houdt de folie eerst intact.
2. Verwarm na het ontdooien in ca. 6 minuten op 600w in de magnetron. Tussentijds 1-2 keer doorroeren en de warmte beoordelen. Of verwarmen door in 5 min in een pannetje tegen de kook aan te brengen.
Tip(s): Serveer met tabasco voor extra pit en grove croutons voor een extra krokantje.
Restaurant Smink
Restaurant Smink vindt u in Wolvega. Hier kook ik, Jan Smink, volgens de Smink-stijl een menu op hoog niveau, met veel lef en met een grote dosis beleving. Ik kook met de producten waarmee ik als boerenzoon ben opgegroeid, de liefde voor Friesland spat van het bord. Samen met mijn brigade zorg ik voor een unieke Friese gastronomische ervaring.
Kijk voor meer informatie op: https://www.jansmink.com/
Erwtensoep
Erwtensoep heeft een lang verleden op vele continenten. Snert is de Nederlandse benaming voor een split-erwtensoep die zo dik is dat hij vergelijkbaar is met pap. Als Fries is Jan opgegroeid met goede volle borden snert in de herfst en winter. Deze rijkgevulde Smink variant is dan ook zoals hij hem zelf het liefste eet.
Ingrediënten
Water, soepgroenten (prei, wortel, ui, knolselderij, selderij), spliterwten, speklap, varkenssaucijs, rookworst, runderbouillon, zout en peper.
Allergenen
Niet geschikt voor mensen met een selderij allergie of intolerantie.
*Ondanks voorzorgsmaatregelen kan niet worden uitgesloten dat er kleine sporen van allergenen in het product terecht zijn gekomen.
Voedingswaarde per 100 gram
Kilojoule (KJ) | 619,2 |
Kcal | 148,3 |
Vet | 9,5 |
Waarvan verzadigd vet | 3,7 |
Koolhydraten | 9,2 |
Waarvan suikers | 1,3 |
Eiwit | 5,9 |
Zout | 0,7 |