Sluiten

    Thaise gele curry met scharrelkipfilet, pompoen en ui (licht pittig)

    € 18,50 Op voorraad
    Thaise licht pittige gele curry (2p) met scharrelkipfilet, pompoen en ui, oftewel ''Kaeng ka rie kai'. Een heerlijk gerecht met vers gekneusde kruiden, specerijen en kokosmelk.... Toon meer
    • Flexibiliteit, gemak en fantastisch eten!
    • Gratis bezorging vanaf €60,-

    Productomschrijving

    Thaise gele curry met scharrelkipfilet, pompoen en ui, oftewel ''Kaeng ka rie kai' voor 2 personen is een grote portie curry van 500 gram zonder rijst.

    Ook de 1 persoonsportie gele curry kip inclusief rijst is (hier) te bestellen.

    Thais restaurant BaiYok 

    Thais restaurant BaiYok in Zwolle serveert al sinds januari 2004 heerlijke, authentieke Thaise gerechten, bereid door in Thailand geschoolde koks en geserveerd in een ongedwongen hartelijke sfeer. Arnon Tiengtrong werkt al bij BaiYok sinds de oprichting van het restaurant. Na wat wisselingen is daar in 2015 Sumrit Punjakaew bij gekomen. Zij hebben de receptuur in de afgelopen jaren in nauwe samenwerking met onze andere koks voorzien van een typische BaiYok signature: heel herkenbaar Thais door het gebruik van authentiek Thaise ingrediënten. Niet voor niets worden wekelijks vrijwel alle groenten en kruiden direct uit Thailand vers aangeleverd. Dichterbij Thailand kom je niet snel in Nederland! Kijk voor meer informatie en de mogelijkheid tot reserveren op: www.BaiYok.nl

    Thaise gele curry met kip, pompoen en ui

    De gele curry is een bekend Thais gerecht, bereid met een mengsel van gekneusde verse kruiden, specerijen en kokosmelk. Typerend voor het recept en de smaak is het gebruik van kurkuma (geelwortel), koriander wortel en diverse andere specerijen. Dit heeft een smaak tot gevolg, die neigt naar de Indiase keuken. De gele curry heeft een milde smaak, omdat er relatief weinig pepers worden gebruikt in de currypasta.

    Bereiding van de gele curry

    Wij raden aan om de gele curry langzaam te laten ontdooien door hem 12 uur van te voren uit de vriezer te halen en op een bord in de koelkast te zetten. Eventueel kan de curry in 6 minuten op de ontdooistand (270 W) in de magnetron worden gezet. Verwarm de curry vervolgens in een pannetje rustig in 5 minuten  tot tegen het kookpunt. De curry kan ook in 5 minuten op 600 W worden verwarmd in de magnetron. Prik voordat de curry in de magnetron gaat wel eerst gaatjes in de folie. Dien de curry op een mooi bord op en geniet!

    Tip: Voeg verse stukjes rode lombok toe als garnering.

    Tips voor een complete maaltijd

    De gele curry wordt wordt vaak geserveerd met Thaise jasmijnrijst en is daarmee een complete maaltijd voor 2 personen. Het is lekker om een eetlepel gebakken uitjes op de saus te doen, wanneer het gerecht warm is. Ook kan de maaltijd worden uitgebreid voor meer personen door er andere gerechten van BaiYok bij te bestellen, of bijvoorbeeld met onderstaand bijgerecht

    • Wokgroente maken: beetje olie in de wok op hoog vuur, kort knoflook meebakken (niet bruin laten worden), groenten (paksoi, babymais, wortel, peulen, paprika, en tauge) er bij, voor de smaak wat oestersaue en vissaus toevoegen, afblussen met een scheutje hete bouillon of - water. Serveren op een platte schaal.

    In Thailand bestaat het concept van voor- hoofd- en nagerechten zoals in de westerse wereld niet, maar is het gebruikelijk om meerdere gerechten tegelijk op tafel te zetten en deze met elkaar te delen. Eet smakelijk!

    Drank suggesties

    Suggesties vanuit BaiYok: Een lekker (Thais) biertje, een glas stevige witte wijn of rose (viognier, chardonnay) of een kop jasmijn thee.

    Wijnsuggestie van Grapedistrict: Campuget Viognier: Aangezien een gele curry net wat romige structuur heeft dan een groene curry is het mooi om een iets wat vollere en aromatische wijn te schenken. Deze viognier heeft een hele lichte houtlagering gehad van 4 maanden. Dat maakt hem een stuk complexer, maar zijn mooie bloemige aroma's zullen blijven. Daarnaast heeft de wijn een frisse afdronk en dat houdt hem goed in balans. Hier te bestellen, of kijk op www.grapedistrict.nl voor nog veel meer mogelijkheden.

    Ingrediënten

    Kipfilet, kokosmelk, ui, pompoen, gele currypasta, vissaus, suiker.

    De kipfilet komt van de Gildehoen scharrelkip uit Nederland.

    Allergenen

    Niet geschikt voor mensen met een vis en/of schaaldieren allergie of intolerantie.

    *Ondanks voorzorgsmaatregelen kan niet worden uitgesloten dat er kleine sporen van allergenen in het product terecht zijn gekomen.

    Voedingswaarde per 100 gram

    Kilojoule (KJ)499,0
    Kcal119,0
    Vet6,3
    Waarvan verzadigd vet5,0
    Koolhydraten4,4
    Waarvan suikers3,6
    Eiwit11,1
    Zout0,8

    Reviews

    0 from 5Based on 0 reviews
    Schrijf je eigen review

    Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product..

    Aanbevolen

    Ook nog lekker!

    Recent bekeken

    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »