Thais
1p

Thaise maaltijd: Thaise gele curry met scharrelkipfilet, pompoen en jasmijnrijst (licht pittig, 1p)

Restaurant BaiYok Thais

Op voorraad
10,00
  • In heel NL bezorgd (excl. Waddeneilanden)
  • Kies zelf op maandag, woensdag of vrijdag
  • Bezorging tussen 17u - 22u

Productinformatie

Thaise licht pittige gele curry met scharrelkipfilet, pompoen en ui, oftewel ''Kaeng ka rie kai' inclusief witte rijst. Een heerlijk gerecht met vers gekneusde kruiden, specerijen en kokosmelk.

Bereidingsinstructie

1. Direct uit de vriezer te gebruiken. Verwarm de ingevroren bakjes apart van elkaar in de magnetron.
2. Houdt de folie intact en verwarm eerst de rijst 3,5 min op 600w.
3. Houdt de folie intact en verwarm vervolgens de curry 6,5 min op 600w, roer na 4 min even door.
4. Verwijder de folies compleet en beoordeel de warmte.
5. Dien op een mooi bord op en geniet!

Tip: Voeg verse stukjes rode lombok toe als garnering.
Tip: De 2-persoons variant van de gele curry kip zonder rijst is (hier) te bestellen.

Tips voor een complete maaltijd

De gele curry wordt geleverd en geserveerd met Thaise jasmijnrijst en is daarmee een complete maaltijd voor 1 persoon. Het is lekker om een eetlepel gebakken uitjes op de saus te doen, wanneer het gerecht warm is. Ook kan de maaltijd worden uitgebreid worden meer personen door er andere gerechten van BaiYok bij te bestellen, of bijvoorbeeld met onderstaand bijgerecht

  • Wokgroente maken: beetje olie in de wok op hoog vuur, kort knoflook meebakken (niet bruin laten worden), groenten (paksoi, babymais, wortel, peulen, paprika, en tauge) er bij, voor de smaak wat oestersaue en vissaus toevoegen, afblussen met een scheutje hete bouillon of - water. Serveren op een platte schaal.

In Thailand bestaat het concept van voor- hoofd- en nagerechten zoals in de westerse wereld niet, maar is het gebruikelijk om meerdere gerechten tegelijk op tafel te zetten en deze met elkaar te delen. Eet smakelijk!

Thais restaurant BaiYok 

Thais restaurant BaiYok in Zwolle serveert al sinds januari 2004 heerlijke, authentieke Thaise gerechten, bereid door in Thailand geschoolde koks en geserveerd in een ongedwongen hartelijke sfeer. Arnon Tiengtrong werkt al bij BaiYok sinds de oprichting van het restaurant. Na wat wisselingen is daar in 2015 Sumrit Punjakaew bij gekomen. Zij hebben de receptuur in de afgelopen jaren in nauwe samenwerking met onze andere koks voorzien van een typische BaiYok signature: heel herkenbaar Thais door het gebruik van authentiek Thaise ingrediënten. Niet voor niets worden wekelijks vrijwel alle groenten en kruiden direct uit Thailand vers aangeleverd. Dichterbij Thailand kom je niet snel in Nederland! Kijk voor meer informatie en de mogelijkheid tot reserveren op: www.BaiYok.nl

Thaise gele curry met kip, pompoen en ui

De gele curry is een bekend Thais gerecht, bereid met een mengsel van gekneusde verse kruiden, specerijen en kokosmelk. Typerend voor het recept en de smaak is het gebruik van kurkuma (geelwortel), koriander wortel en diverse andere specerijen. Dit heeft een smaak tot gevolg, die neigt naar de Indiase keuken. De gele curry heeft een milde smaak, omdat er relatief weinig pepers worden gebruikt in de currypasta.

Drank suggesties

Suggesties vanuit BaiYok: Een lekker (Thais) biertje, een glas stevige witte wijn of rose (viognier, chardonnay) of een kop jasmijn thee.

Wijnsuggestie van Grapedistrict: Campuget Viognier: Aangezien een gele curry net wat romige structuur heeft dan een groene curry is het mooi om een iets wat vollere en aromatische wijn te schenken. Deze viognier heeft een hele lichte houtlagering gehad van 4 maanden. Dat maakt hem een stuk complexer, maar zijn mooie bloemige aroma's zullen blijven. Daarnaast heeft de wijn een frisse afdronk en dat houdt hem goed in balans. Hier te bestellen, of kijk op www.grapedistrict.nl voor nog veel meer mogelijkheden.

Ingrediënten

Kipfilet, rijst, kokosmelk, ui, pompoen, huisgemaakte gele currypasta, vissaus, suiker.

De kipfilet komt van de Gildehoen scharrelkip uit Nederland.

Allergenen

Niet geschikt voor mensen met een vis en/of schaaldieren allergie of intolerantie.

*Ondanks voorzorgsmaatregelen kan niet worden uitgesloten dat er kleine sporen van allergenen in het product terecht zijn gekomen.

Voedingswaarde per 100 gram

Kilojoule (KJ) 561,7
Kcal 133,0
Vet 3,2
Waarvan verzadigd vet 2,5
Koolhydraten 18,8
Waarvan suikers 1,8
Eiwit 7,0
Zout 0,4

 

Diepvries maaltijden, gerechten en producten van hoge kwaliteit! 

The Cool Market wil jou gemak en kwaliteit bieden, zodat jij zonder veel moeite heerlijk eten op tafel kan zetten. Eten dat maandenlang goed blijft en daarom perfect ingepast kan worden in jouw/jullie unieke leven. We werken samen met hele goede en succesvolle restaurants en producenten die hun sporen verdiend hebben. Deze niche restaurants (uit heel Nederland) hebben we voor jou gebundeld en bereikbaar gemaakt! Gun jezelf het gemak en de kwaliteit van de diepvries maaltijden, gerechten en producten van The Cool Market. Eet altijd lekker!

The Cool Market, EET ALTIJD LEKKER

Specificaties

Keuken: Thais
Aantal personen: 1p
Portiegrootte: Gemiddelde maaltijd
Gewicht: Ca. 500gr
Vegetarisch: Nee
Pittig: Licht pittig
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »