Traditioneel volkorenbrood, met zuurdesem bereid van ‘campremy’ tarwe gemalen op molenstenen. Mooi vullend brood om de dag mee te starten of de maaltijd compleet te maken.
Twee broden van +/- 200gr
Bereiding, tips en meer informatie
Lees meer..
1. Ontdooi de broden door ze in ca. 1,5 uur uit de verpakking op kamertemperatuur te laten komen, of leg ze bijvoorbeeld de avond van te voren in de koelkast.
2. Bak de broden af in een voorverwarmde oven op 240°C gedurende 6-8 minuten, eventueel met toevoeging van 100% stoom of door de broodjes iets vochtig te maken.
Tip: Snijd het brood in langwerpige plakken en gebruik met wat roomboter om heerlijk in de soep te dopen.
Vlaamsch Broodhuys bakt zoals topkoks koken; met hoogwaardige ingrediënten, culinaire bezieling en jarenlange ervaring. Sinds 1996 bakken Dimitri Roels en zijn bakkers voedzaam en smaakvol zuurdesembrood. Met succes, want iedereen die de geur van dit bijzondere brood ruikt kan eigenlijk niet meer terug. En wat wil je nog meer dan ambassadeurs als Sergio Herman die je product 3 Michelin sterren brood noemt. En niet voor niks.
Hoe krijg je 3 Michelin sterren brood? Zo dus: selecteren van "grand cru" graan dat wordt geleverd door een Franse coöperatie, weten van elke zak graan bij welke boer het vandaan komt, hoe het is opgeslagen, wie het heeft gemalen en wanneer, gebruik van het beste handmatig gewonnen Keltische zout ter wereld en gevitaliseerd water, het gebruik van zuurdesem in vrijwel alle producten, gebruik van het "moederdeeg" dat al net zo lang bestaat als de zaak (25 jaar), het deeg mengen in plaats van kneden om de enzymatische ontwikkeling niet af te remmen, lang en op de juiste temperatuur een eerste bulkrijs met een 'doorslag' voor luchtigheid, het brood met de hand modelleren, een tweede hele lange rijs in rieten manden met linnen doeken om de optimale smaak en geur te ontwikkelen, afbakken in een hete oven met een stenen vloer voor de extra krokante korst, om vervolgens direct naar de klanten te gaan... Ja er is zelfs een manifest om tot goed brood te komen.
Kijk voor nog veel meer informatie op: https://www.vlaamschbroodhuys.nl/
Traditioneel volkorenbrood, met zuurdesem bereid van ‘campremy’ tarwe gemalen op molenstenen. Mooi vullend brood om de dag mee te starten of de maaltijd compleet te maken. Eigenaar Dimitri Roels wil al decennia lang mensen gewoon (elke dag) laten genieten van heel mooie producten. En dat lukt heel aardig!
Meel dimi [tarwemeel, roggemeel, durumgries tarwe], water, camp remy bloem (tarwe), zeezout en gist.
Niet geschikt voor mensen met een gluten allergie of intolerantie.
*Er wordt in deze bakkerij gewerkt met verschillende allergenen, ondanks voorzorgsmaatregelen kan niet worden uitgesloten dat er kleine sporen hiervan in het product terecht zijn gekomen.
Kilojoule (KJ) | 777 |
Kcal | 186 |
Vet | 1 |
Waarvan verzadigd vet | 0,1 |
Koolhydraten | 39,8 |
Waarvan suikers | 1 |
Eiwit | 6,9 |
Zout | 0,95 |
Traditioneel volkorenbrood, met zuurdesem bereid van ‘campremy’ tarwe gemalen op molenstenen. Mo..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen