Sluiten

    Thaise pha naeng curry met rundvlees, sjalot en citroenblad (pittig, 1p)

    € 10,50 Op voorraad
    Thaise pittige pha naeng curry met rundvlees, sjalot en citroenblad. Deze curry is bereid met verschillende, vers gekneusde kruiden en kokosmelk.... Toon meer
    • Flexibiliteit, gemak en fantastisch eten!
    • Gratis bezorging vanaf €60,-

    Productomschrijving

    Thaise pittige pha naeng curry met rundvlees, sjalot en citroenblad is een mooie portie voor een maaltijd voor 1 persoon van 500 gram, inclusief witte rijst.

    Ook de 2-persoons variant van de pha naeng runderhaas zonder rijst is (hier) te bestellen.

    Thais restaurant BaiYok 

    Thais restaurant BaiYok in Zwolle serveert al sinds januari 2004 heerlijke, authentieke Thaise gerechten, bereid door in Thailand geschoolde koks en geserveerd in een ongedwongen hartelijke sfeer. Arnon Tiengtrong werkt al bij BaiYok sinds de oprichting van het restaurant. Na wat wisselingen is daar in 2015 Sumrit Punjakaew bij gekomen. Zij hebben de receptuur in de afgelopen jaren in nauwe samenwerking met onze andere koks voorzien van een typische BaiYok signature: heel herkenbaar Thais door het gebruik van authentiek Thaise ingrediënten. Niet voor niets worden wekelijks vrijwel alle groenten en kruiden direct uit Thailand vers aangeleverd. Dichterbij Thailand kom je niet snel in Nederland! Kijk voor meer informatie en de mogelijkheid tot reserveren op: www.BaiYok.nl

    Thaise pha naeng curry met rundvlees

    Pha naeng curry is wat minder bekend dan andere Thaise curries, maar zeker niet minder lekker. Het vlees wordt langzaam gestoofd in de curry bereid met een mengsel van gekneusde verse kruiden en kokosmelk. Typerend voor de smaak is het gebruik van fijn gesneden citroenblad. De saus van de pha naeng curry is ook meestal wat dikker dan bij andere curries.

    Bereiding van de pha naeng curry

    Wij raden aan om de curry langzaam te laten ontdooien door hem 12 uur van te voren uit de vriezer te halen en op een bord in de koelkast te zetten. Eventueel kan de curry in 6 minuten op de ontdooistand (270 W) in de magnetron worden gezet. Prik voordat de curry in de magnetron gaat, gaatjes in de folie. De ontdooide curry kan vervolgens in 5 minuten op 600 W worden verwarmd. De curry kan uiteraard ook in een pannetje worden opgewarmd en de rijst in een stoommandje of een vergiet boven een pan kokend water. Dien de curry op een mooi bord op en geniet!

    Tip: Voeg verse stukjes rode lombok toe als garnering.

    Tips voor een complete maaltijd

    De pha naeng curry wordt geleverd en geserveerd met Thaise jasmijnrijst en is daarmee een complete maaltijd voor 1 persoon. Het is lekker om een eetlepel gebakken uitjes op de saus te doen, wanneer het gerecht warm is. Ook kan de maaltijd worden uitgebreid worden meer personen door er andere gerechten van BaiYok bij te bestellen, of bijvoorbeeld met onderstaand bijgerecht

    • Wokgroente maken: beetje olie in de wok op hoog vuur, kort knoflook meebakken (niet bruin laten worden), groenten (paksoi, babymais, wortel, peulen, paprika, en tauge) er bij, voor de smaak wat oestersaue en vissaus toevoegen, afblussen met een scheutje hete bouillon of - water. Serveren op een platte schaal.

    In Thailand bestaat het concept van voor- hoofd- en nagerechten zoals in de westerse wereld niet, maar is het gebruikelijk om meerdere gerechten tegelijk op tafel te zetten en deze met elkaar te delen. Eet smakelijk!

    Drank suggesties

    Suggesties vanuit BaiYok: Een lekker (Thais) biertje, een glas stevige witte wijn of rose (viognier, chardonnay) of een kop jasmijn thee.

    Wijnsuggestie van Grapedistrict: Pfannebecker Cuvée Rosé: Een prachtige rosé die zich kenmerkt aan zijn unieke (Duitse) stijl. De wijn heeft veel structuur, kruidigheid en zelfs wat bossig rood fruit. De complexiteit doet het goed in combinatie met de rund en hij blijft goed staan bij de pittige curry. Hier te bestellen, of kijk op www.grapedistrict.nl voor nog veel meer mogelijkheden.

    Ingrediënten

    Rundvlees, rijst, kokosmelk, sjalot, huisgemaakte pha naeng currypasta, vissaus, suiker, olie, citroenblad.

    Het rundvlees komt van het liesstuk van Ierse runderen.

    Allergenen

    Niet geschikt voor mensen met een vis en/of schaaldieren allergie of intolerantie.

    *Ondanks voorzorgsmaatregelen kan niet worden uitgesloten dat er kleine sporen van allergenen in het product terecht zijn gekomen.

    Voedingswaarde per 100 gram

    Kilojoule (KJ)644,1
    Kcal153,1
    Vet4,8
    Waarvan verzadigd vet3,3
    Koolhydraten19,5
    Waarvan suikers2,2
    Eiwit8,1
    Zout0,4

    Reviews

    0 from 5Based on 0 reviews
    Schrijf je eigen review

    Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product..

    Aanbevolen

    Ook nog lekker!

    Recent bekeken

    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »