Productinformatie
Smink holy pulled beef van de gepekelde én 12 uur lang gegaarde runder short-rib, met Oosterse lak om het af te maken!
Bereidingsinstructie
*De pulled beef met Oosterse lak wordt in principe gegeten in combinatie met bijvoorbeeld een broodje of bijgerechten.
1. Ontdooien. Leg de gesealde verpakking +/-15 min in lauw water of 6 uur in de koelkast.
2. Opwarmen. Vervolgens de pulled beef in een pan met een klein beetje roomboter rustig opwarmen, maar niet bakken. Als de pulled beef goed opgewarmd is, kan deze naar wens worden afgemaakt met (een deel van) de lak.
3. Dien de pulled beef met Oosterse lak op met eventuele (bij)gerechten op een mooi verwarmd bord of schaal(tje) en geniet!
Tip: Koop de lekkerste verse broodjes die u kan krijgen en maak er een fantastisch broodje pulled beef van. Eventueel met wat verse koolsla (coleslaw) met een Oosterse dressing.
Tips voor een complete maaltijd
De pulled beef is heerlijk op mooie verse broodjes gecombineerd met een salade, maar u kan er nog heel veel andere kanten mee op. Combineer het met pasta, in een pokébowl, in een wrap, bij stamppotten of op een pizza. Leef u uit!
Restaurant Smink
Restaurant Smink vindt u in Wolvega. Hier kook ik, Jan Smink, volgens de Smink-stijl een menu op hoog niveau, met veel lef en met een grote dosis beleving. Ik kook met de producten waarmee ik als boerenzoon ben opgegroeid, de liefde voor Friesland spat van het bord. Samen met mijn brigade zorg ik voor een unieke Friese gastronomische ervaring.
Kijk voor meer informatie op: https://www.jansmink.com/
Smink holy pulled beef met Oosterse lak
De pulled beef met Oosterse lak is 250gr pulled beef en 100ml Oosterse lak. Dit is een zeer ruime portie voor 1 persoon en vaak voldoende voor 2.
De pulled beef wordt gemaakt van de shortrib van een mooie Nederlandse melkkoe. De shortrib is het equivalent van de sparerib van het varken. De short-rib wordt eerst 24 uur droog gepekeld, wat de eerste bewerking is om het vlees heerlijk mals en zacht te houden. Vervolgens wordt de shortrib 12 uur lang heel zacht gegaard op lage temperatuur (80-90°C). Vervolgens valt het vlees van de botten af en wordt het geplukt.
De Oosterse lak is een heerlijke dikke saus op basis van o.a. zoute en zoete sojasaus en gembersiroop die wordt gekarameliseerd en verder verrijkt met een Oosterse touch. Een perfecte match met de pulled beef. Hier ga je je vrienden over vertellen!
Wijnsuggestie
Suggestie van Grapedistrict: Bojador Alentejo Tinto: Een topper uit het zuid centrale deel van Portugal. Het is een mooie zachte en rijpe rode wijn met inheemse Portugese druiven. Hij focust zich vooral op het zachte blauwe fruit wat in combinatie met de lichte houtlagering heerlijk is bij de pulled beef met Oosterse lak. Hier te bestellen, of kijk op www.grapedistrict.nl voor nog veel meer mogelijkheden.
Maak er een borrel, feesthap of voorgerecht van!
Serveer de pulled beef met Oosterse lak in kleine porties (op kleine bolletjes) als borrelhap of voorgerechtje. Hier kan je meteen de show mee stelen!
Ingrediënten
Rundvlees, sojasaus, ketjap, gembersiroop, unagisaus, zonnebloemolie en zout.
Allergenen
Niet geschikt voor mensen met een gluten en/of soja allergie of intolerantie.
*Ondanks voorzorgsmaatregelen kan niet worden uitgesloten dat er kleine sporen van allergenen in het product terecht zijn gekomen.
Voedingswaarde per 100 gram
Kilojoule (KJ) | 945,0 |
Kcal | 226,5 |
Vet | 13,7 |
Waarvan verzadigd vet | 4,8 |
Koolhydraten | 12,0 |
Waarvan suikers | 11,6 |
Eiwit | 13,6 |
Zout | 3,0 |