Sluiten

    Smink holy pulled beef met Oosterse lak (2p)

    € 17,50 Op voorraad
    Smink holy pulled beef van de gepekelde en 12 uur lang gegaarde runder short-rib met Oosterse lak.... Toon meer
    • Flexibiliteit, gemak en fantastisch eten!
    • Gratis bezorging vanaf €60,-

    Productomschrijving

    Restaurant Smink 

    Restaurant Smink vindt u in Wolvega. Hier kook ik, Jan Smink, volgens de Smink-stijl een menu op hoog niveau, met veel lef en met een grote dosis beleving. Ik kook met de producten waarmee ik als boerenzoon ben opgegroeid, de liefde voor Friesland spat van het bord. Samen met mijn brigade zorg ik voor een unieke Friese gastronomische ervaring.

    Kijk voor meer informatie op: https://www.jansmink.com/

    Smink holy pulled beef met Oosterse lak

    De pulled beef met Oosterse lak is 250gr pulled beef en 100ml Oosterse lak. Dit is een zeer ruime portie voor 1 persoon en vaak voldoende voor 2. 

    De pulled beef wordt gemaakt van de shortrib van een mooie Nederlandse melkkoe. De shortrib is het equivalent van de sparerib van het varken. De short-rib wordt eerst 24 uur droog gepekeld, wat de eerste bewerking is om het vlees heerlijk mals en zacht te houden. Vervolgens wordt de shortrib 12 uur lang heel zacht gegaard op lage temperatuur (80-90°C). Vervolgens valt het vlees van de botten af en wordt het geplukt. 

    De Oosterse lak is een heerlijke dikke saus op basis van o.a. zoute en zoete sojasaus en gembersiroop die wordt gekarameliseerd en verder verrijkt met een Oosterse touch. Een perfecte match met de pulled beef. Hier ga je je vrienden over vertellen!

    Bereiding van de pulled beef

    De pulled beef met Oosterse lak wordt in principe gegeten in combinatie met een broodje of bijgerechten. 

    Wij raden aan om de pulled beef en de Oosterse lak langzaam te laten ontdooien door het 6 uur van te voren uit de vriezer te halen en op een bord in de koelkast te zetten. Eventueel kan de ingevroren gesealde verpakking 10 min in een pan met lauw water worden gelegd. Vervolgens de pulled beef in een pan met een klein beetje roomboter rustig opwarmen, maar niet bakken. Als de pulled beef goed opgewarmd is de Oosterse lak (gedeeltelijk) toevoegen en nog even samen verwarmen. Afhankelijk van je smaak kan de saus volledig worden toegevoegd, of kan deze deels apart worden geserveerd. Dien de pulled beef met de Oosterse lak op met de andere (bij)gerechten op een mooi verwarmd bord of schaal(tje) en geniet!

    Tip: Koop de lekkerste verse broodjes die je kan krijgen en maak er een fantastisch broodje pulled beef van. Eventueel met wat verse koolsla (coleslaw) met een Oosterse dressing.

    Tips voor een complete maaltijd

    De pulled beef is heerlijk op mooie verse broodjes gecombineerd met een salade, maar je kan er nog heel veel andere kanten mee op. Combineer het met pasta, in een pokébowl, in een wrap, bij stamppotten of op een pizza. Leef je uit! 

    Wijnsuggestie

    Suggestie van Grapedistrict: Bojador Alentejo Tinto: Een topper uit het zuid centrale deel van Portugal. Het is een mooie zachte en rijpe rode wijn met inheemse Portugese druiven. Hij focust zich vooral op het zachte blauwe fruit wat in combinatie met de lichte houtlagering heerlijk is bij de pulled beef met Oosterse lak. Hier te bestellen, of kijk op www.grapedistrict.nl voor nog veel meer mogelijkheden.

    Maak er een borrel, feesthap of voorgerecht van! 

    Serveer de pulled beef met Oosterse lak in kleine porties (op kleine bolletjes) als borrelhap of voorgerechtje. Hier kan je meteen de show mee stelen!

    Ingrediënten

    Rundvlees, zout, gembersiroop, sojasaus, ketjap, unagisaus

    Allergenen

    Niet geschikt voor mensen met een gluten en/of soja allergie of intolerantie.

    *Ondanks voorzorgsmaatregelen kan niet worden uitgesloten dat er kleine sporen van allergenen in het product terecht zijn gekomen.

    Voedingswaarde per 100 gram

    Bekijk de gegevens van de individuele gerechten via de volgende links: Pulled beef, Oosterse lak.

    Reviews

    5 from 5Based on 3 reviews
    Schrijf je eigen review
    5 from 5
    Fantastisch lekker, boterzacht vlees in een geweldige combinatie met de oosterse lak. Helemaal af
    Gepost door: Babs de Booys op 27 September 2021
    5 from 5
    Heerlijk mals vlees, de oosterse lak maakt het helemaal top!
    Gepost door: Babs De Booys op 28 Augustus 2021
    Toon meer

    Aanbevolen

    Ook nog lekker!

    Recent bekeken

    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »