De kracht van ingevroren

De kracht van ingevroren

De meeste mensen die van fantastisch eten houden weten dat invriezen door vrijwel alle koks wordt gebruikt. Het is een prachtige conserveringstechniek, waarbij je een omgeving creëert waarin micro-organismen (die o.a. je eten bederven) niet kunnen leven of inactief worden. Voedingsstoffen, vitamines en smaak blijven hierbij ook nog eens goed bewaard. En dit alles zonder chemische toevoegingen.. Ideaal dus!

Maar niet in alle gevallen.. En dit is waardoor ingevroren eten bij mensen die de werking onvoldoende kennen een minder positieve associatie kan hebben. Producten/ingrediënten met veel watermoleculen; denk bijv aan fruit, sommige groente of die gekookte pasta die iedereen wel eens ingevroren heeft. Die zijn hier zeker niet geschikt voor. De watermoleculen veranderen namelijk in ijskristallen en beschadigen zo de structuur. Denk bijvoorbeeld aan ontdooide aardbeien, slap en nattig en niet meer mooi van structuur. Dit soort producten zul je nooit bij ons vinden.

Maar met deze kennis en door hierop handig te anticiperen kunnen we de wereld van fantastisch eten grotendeels voor je open zetten. Wij gaan voor kwaliteit. We kijken bij elk gerecht of het in de basis wel geschikt is. Vervolgens gaan we in overleg met de chef-kok het gerecht perfectioneren om te worden ingevroren. Dit kan door sommige producten niet te gebruiken, anders te gebruiken of op een ander moment toe te voegen. Hierdoor zijn wij zo overtuigd dat het eten wat wij aanbieden fantastisch is.

Bij de verpakking van onze gerechten zorgen we er wanneer mogelijk voor dat de gerechten binnen afzienbare tijd kunnen worden ontdooit. Door bijv een gerecht plat te verpakken heeft het veel oppervlakte, waardoor het snel ontdooit wanneer het in lauw water wordt gelegd. Jij klaar voor je volgende fantastische gerecht!

In de beste restaurants worden er (delen van) gerechten ingevroren. Geloof ons maar en ga er vooral van genieten. Of geloof ons niet en probeer het gewoon.

The Cool Market EET.ALTIJD.LEKKER.

[WEBWINKELKEURWIDGET layout=new_default theme=dark color=#262463 show=yes view=slider amount=6 width=auto width_amount=280px height=250px interval=5000 language=nld]

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »