Sluiten

    Combinatiegerecht van Thaise kip cashewnoten en pha naeng curry rund (1p)

    € 11,- Op voorraad
    Combinatiegerecht van Thaise niet pittige kip cashewnoten en groenten met Thaise pittige 'Pha Naeng' curry rundvlees. Een heerlijk combinatie van een pittig en mild gerecht in één!... Toon meer
    • Flexibiliteit, gemak en fantastisch eten!
    • Gratis bezorging vanaf €60,-

    Productomschrijving

    Thaise roergebakken stukjes scharrelkipfilet, met cashewnoten en groenten (160gr), oftewel 'Kai phad med ma muang' en Thaise pittige 'Pha Naeng' curry met rundvlees, sjalot en citroenblad (120gr). Een heerlijk combinatiegerecht en een mooie portie voor een maaltijd voor 1 persoon van +/-480 gram, inclusief witte rijst.

    Thais restaurant BaiYok 

    Thais restaurant BaiYok in Zwolle serveert al sinds januari 2004 heerlijke, authentieke Thaise gerechten, bereid door in Thailand geschoolde koks en geserveerd in een ongedwongen hartelijke sfeer. Arnon Tiengtrong werkt al bij BaiYok sinds de oprichting van het restaurant. Na wat wisselingen is daar in 2015 Sumrit Punjakaew bij gekomen. Zij hebben de receptuur in de afgelopen jaren in nauwe samenwerking met onze andere koks voorzien van een typische BaiYok signature: heel herkenbaar Thais door het gebruik van authentiek Thaise ingrediënten. Niet voor niets worden wekelijks vrijwel alle groenten en kruiden direct uit Thailand vers aangeleverd. Dichterbij Thailand kom je niet snel in Nederland! Kijk voor meer informatie en de mogelijkheid tot reserveren op: www.BaiYok.nl

    Thaise roergebakken kip met cashewnoten

    Roergebakken kipfilet met cashewnoten is een bekend Thais gerecht, met name ook voor hen, die niet zo van pittig houden. In Thailand wordt er ook gedroogde lombok aan toegevoegd, bij BaiYok niet. Kenmerkend voor dit gerecht is dat de kipfilet vooraf krokant gebakken wordt

    Thaise Pha Naeng curry met rundvlees

    Pha naeng curry is wat minder bekend dan andere Thaise curries, maar zeker niet minder lekker. Het rundvlees wordt gestoofd in de curry bereid met een mengsel van gekneusde verse kruiden en kokosmelk. Typerend voor de smaak is het gebruik van fijn gesneden citroenblad. De saus van de pha naeng curry is ook meestal wat dikker dan bij andere curries.

    Bereiding van het combinatiegerecht

    Wij raden aan om het gerecht langzaam te laten ontdooien door hem 12 uur van te voren uit de vriezer te halen en op een bord in de koelkast te zetten. Eventueel kan het in 6 minuten op de ontdooistand (270 W) in de magnetron worden gezet. Prik voordat het gerecht in de magnetron gaat, gaatjes in de folie. Het ontdooide gerecht kan vervolgens in 5 minuten op 600 W worden verwarmd. De gerechten kunnen eventueel ook individueel worden verwarmd in kleine pannen en de rijst in een stoommandje of een vergiet boven een pan kokend water. Dien het combinatiegerecht op een mooi bord op en geniet!

    Tip: Combineer met nog meer heerlijke gerechten!

    Tips voor een complete maaltijd

    Het combinatiegerecht wordt geleverd en geserveerd met Thaise jasmijnrijst en is daarmee een complete maaltijd voor 1 persoon. Ook kan de maaltijd uitgebreid worden naar meer personen door er andere gerechten van BaiYok bij te bestellen, of bijvoorbeeld met onderstaand bijgerecht

    • Wokgroente maken: beetje olie in de wok op hoog vuur, kort knoflook meebakken (niet bruin laten worden), groenten (paksoi, babymais, wortel, peulen, paprika, en tauge) er bij, voor de smaak wat oestersaue en vissaus toevoegen, afblussen met een scheutje hete bouillon of - water. Serveren op een platte schaal.

    In Thailand bestaat het concept van voor- hoofd- en nagerechten zoals in de westerse wereld niet, maar is het gebruikelijk om meerdere gerechten tegelijk op tafel te zetten en deze met elkaar te delen. Eet smakelijk!

    Drank suggesties

    Suggesties vanuit BaiYok: Een lekker (Thais) biertje, een glas stevige witte wijn of rose (viognier, chardonnay) of een kop jasmijn thee.

    Wijnsuggestie van Grapedistrict: Bodegas Encima Cigüena: Een wijn gemaakt van zuivere Godello met een onmiskenbare mineraliteit en sappige fruit aroma's van peer en witte perzik. Hij heeft structuur en frisheid, goede match dus voor dit verrassende combinatie gerechten.Hier te bestellen, of kijk op www.grapedistrict.nl voor nog veel meer mogelijkheden.

    Ingrediënten

    Kip cashewnoten: Kipfilet, rijst, ui, paprika, lente-ui, cashewnoten, sojaolie, huisgemaakte groentebouillon, wortel, oestersaus, sojasaus light, suiker, Chinese rijstwijn.

    De kipfilet komt van de Gildehoen scharrelkip uit Nederland.

    Pha naeng curry rundvlees: Rundvlees, rijst, kokosmelk, sjalot, huisgemaakte pha naeng currypasta, vissaus, suiker, olie, citroenblad.

    Het rundvlees komt van het liesstuk van Ierse runderen.

    Allergenen

    Niet geschikt voor mensen met een noten, soja, vis en/of schaaldieren allergie of intolerantie.

    *Ondanks voorzorgsmaatregelen kan niet worden uitgesloten dat er kleine sporen van allergenen in het product terecht zijn gekomen.

    Voedingswaarde per 100 gram

    Kilojoule (KJ)639,3
    Kcal152,1
    Vet5,5
    Waarvan verzadigd vet2,3
    Koolhydraten17,0
    Waarvan suikers2,8
    Eiwit8,3
    Zout0,5

    Reviews

    0 from 5Based on 0 reviews
    Schrijf je eigen review

    Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product..

    Recent bekeken

    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »