Productinformatie
Thaise pittige groene curry inclusief jasmijnrijst met scharrelkipfilet, bamboe en Thaise aubergine, oftewel 'Kaeng kiew waan kai'. Een beroemd gerecht met vele verse gekneusde kruiden en kokosmelk.
Bereidingsinstructie
1. Direct uit de vriezer te gebruiken. Verwarm de ingevroren bakjes apart van elkaar in de magnetron.
2. Houdt de folie intact en verwarm eerst de rijst 3,5 min op 600w.
3. Houdt de folie intact en verwarm vervolgens de curry 6,5 min op 600w, roer na 4 min even door.
4. Verwijder de folies compleet en beoordeel de warmte.
5. Dien op een mooi bord op en geniet!
Tip: Voeg verse stukjes rode lombok toe als garnering.
Tip: Er is ook een grotere portie met alleen groene curry (500 gram) beschikbaar, zie de aanbevolen producten onderaan. Witte rijst kan desgewenst apart erbij worden besteld.
Tips voor een complete maaltijd
Groene curry wordt geleverd en geserveerd met Thaise jasmijnrijst en is daarmee een complete maaltijd. De maaltijd kan goed uitgebreid worden door ook andere gerechten van BaiYok erbij te serveren, of bijvoorbeeld met onderstaand bijgerecht:
- Wokgroente maken: beetje olie in de wok op hoog vuur, kort knoflook mee bakken (niet bruin laten worden), groenten met o.a. paksoi, babymais, peulen, paprika en taugé er bij , voor de smaak wat oestersaus en vissaus toevoegen, afblussen met scheutje hete bouillon of – water. Serveren op een platte schaal
In Thailand bestaat het concept van voor- hoofd- en nagerechten zoals in de westerse wereld niet, maar is het gebruikelijk om meerdere gerechten tegelijk op tafel te zetten en deze met elkaar te delen. Eet smakelijk!
Thais restaurant BaiYok
Thais restaurant BaiYok in Zwolle serveert al sinds januari 2004 heerlijke, authentieke Thaise gerechten, bereid door in Thailand geschoolde koks en geserveerd in een ongedwongen hartelijke sfeer. Arnon Tiengtrong werkt al bij BaiYok sinds de oprichting van het restaurant. Na wat wisselingen is daar in 2015 Sumrit Punjakaew bij gekomen. Zij hebben de receptuur in de afgelopen jaren in nauwe samenwerking met onze andere koks voorzien van een typische BaiYok signature: heel herkenbaar Thais door het gebruik van authentiek Thaise ingrediënten. Niet voor niets worden wekelijks vrijwel alle groenten en kruiden direct uit Thailand vers aangeleverd. Dichterbij Thailand kom je niet snel in Nederland! Kijk voor meer informatie en de mogelijkheid tot reserveren op: www.BaiYok.nl
Thaise groene curry met kip, bamboe en aubergine
Groene curry is een beroemd gerecht, bereid met een mengsel van gekneusde verse kruiden en kokosmelk. Typerend voor de smaak is het gebruik van Thaise basilicum (horapa, sweet basil) met de typische anijssmaak. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van 2 soorten Thaise aubergines, bamboe en kousenband. Dit gerecht heeft alles in zich wat Thais eten zo lekker en bijzonder maakt: een zeer uitgesproken palet aan smaken.
Drank suggesties
Suggesties vanuit BaiYok: Een lekker (Thais) biertje, een glas stevige witte wijn of rose (viognier, chardonnay) of een kop jasmijn thee.
Wijnsuggestie van Grapedistrict: Quinta da pedra alta branco: Twee vrienden die zich niet alleen wilde focussen op het maken van port, maar juist ook de kwaliteit van het Douro gebied wilde gebruiken voor het maken van witte wijn. En dat is ze uitstekend gelukt! Deze blend van rabigato en gouveio geeft een uitgebreid smaakpallet van frisse manderijn, lichte perzik, kruidigheid en zelfs mineraliteit. Ideaal voor bij licht pittige en smaakvolle curry. Hier te bestellen, of kijk op www.grapedistrict.nl voor nog veel meer mogelijkheden.
Ingrediënten
Kipfilet, rijst, kokosmelk, bamboescheuten, huisgemaakte groene currypasta, Thaise vissaus, sojaolie, kousenband, Thaise witte aubergine, Thaise mini aubergine, suiker, lombok, Thaise basilicum.
Wekelijks worden vrijwel alle groenten en kruiden vers uit Thailand geleverd. De kipfilet komt van de Gildehoen scharrelkip uit Nederland.
Allergenen
Niet geschikt voor mensen met een vis en/of schaaldieren allergie of intolerantie.
*Ondanks voorzorgsmaatregelen kan niet worden uitgesloten dat er kleine sporen van allergenen in het product terecht zijn gekomen.
Voedingswaarde per 100 gram
Kilojoule (KJ) | 536,2 |
Kcal | 127,1 |
Vet | 2,8 |
Waarvan verzadigd vet | 1,7 |
Koolhydraten | 20,0 |
Waarvan suikers | 4,4 |
Eiwit | 5,2 |
Zout | 0,3 |