Sluiten

    Siciliaanse Parmigiana van aubergine (1p)

    € 11,75 Op voorraad
    Dit Siciliaanse ovengerecht mag je niet missen! Het wordt gemaakt van laagjes aubergine, afgewisseld met tomaat, mozzarella en caciocavallo en is een van de meest populaire en veelzijdige favorieten van Belcapo.... Toon meer
    • Flexibiliteit, gemak en fantastisch eten!
    • Gratis bezorging vanaf €60,-

    Productomschrijving

    Restaurant Belcapo 

    Eten, beleven en genieten. Dompel je onder in de traditie van de Italiaanse keuken. Belcapo neemt je mee op een culinaire reis vol tradities, pure smaaksensaties en eigentijdse ambachtelijke specialiteiten. Kijk voor meer informatie en de mogelijkheid tot reserveren op: www.belcapo.nl

    En naast lekker eten deelt Belcapo ook haar kennis. Dompel je HIER onder in alles over de 10 meest bekende klassieke Italiaanse pastasauzen en HIER in alles over de verschillende pastavormen en soorten!

    Parmigiana

    De Parmigiana is 450 gram en daarmee een ruime portie voor 1 persoon. Parmigiana of voluit "Parmigiana di melanzane" is een vegetarische ovenschotel op basis van laagjes aubergine, met o.a. mozarella, parmigiano en tomaat. Vrijwel iedereen is er dol op, zeker ook vele kinderen! Er zijn 3 grote regio's met een bekende variant van de Parmigiana. Dit is de Siciliaanse variant. Oorspronkelijk is de aubergine waarschijnlijk voor het eerst meegenomen naar Sicilië en heeft hij zich zo verder verspreid. Laat je niet misleiden door het woord Parmigiana dat wel verwijst naar de regio Parma, maar alleen een referentie is naar laagjes groente. De aubergine die gebruikt wordt is een zoetere aubergine uit Italie, die er meer uitziet als een paarse kleine pompoen dan de in Nederland bekende aubergine. 

    Parmigiana valt eigenlijk bij iedereen in de smaak. De hemelse combinatie van de volle aubergine smaak gecombineerd met romige kaas en heerlijke tomatensaus is hemels. Hier kan je je gasten of gezin echt mee verwennen!

    Bereiding van de Parmigiana

    Wij raden aan om de Parmigiana langzaam te laten ontdooien door hem 12 uur van te voren uit de vriezer halen en op een bord in de koelkast te zetten. Eventueel zou de Parmigiana 10-15 min langzaam op de ontdooi stand in de magnetron gezet kunnen worden. Vervolgens de Parmigiana 15 minuten opwarmen in een voorverwarmde oven op 200 graden. Dien de Parmigiana met de andere (bij)gerechten op een mooi bord of schaal op en geniet!

    Tip: Door op het einde nog een beetje extra Parmezaanse kaas erop te raspen en wat Mesclun (jong slablad) salade erbij te serveren, heb je echt een perfecte combinatie.

    Tips voor een complete maaltijd

    De Parmigiana is op zichzelf een complete maaltijd, maar ook heerlijk in combinatie met wat Focaccia brood erbij en/of wat Mesclun salade.

    Heel anders, maar ook heerlijk is de combinatie met een paar Italiaanse hamsoorten en goede zwarte olijven. Of er zou gedacht kunnen worden aan een licht dessert van vers fruit besprenkeld met citroen.

    Het is ook erg leuk om een keer een Italiaanse uitgebreide lunch of diner te organiseren en verschillende gerechten van Belcapo te combineren. Een mooie gedekte tafel, zo mogelijk in de tuin en dan genieten alsof je in Italië bent met je naasten!

    Wijnsuggestie

    Suggestie van Grapedistrict: La Colombera Vegia Rampana Barbera: De Barbera druif is het zachtere en iets frissere broertje van de nebbiolo druif uit Piemonte. Een wijn met zacht rijp rood en zwart fruit in combinatie met pruim en mooie aardse tonen, daardoor is het de perfecte combinatie met truffel. Het water loopt me nu al in de mond! Hier te bestellen, of kijk op www.grapedistrict.nl voor nog veel meer mogelijkheden.

    Maak er een borrel of feesthap van! 

    Serveer de Parmigiana in kleine porties als voorgerecht of als kleine borrelhap op een amuse-lepel met een blaadje verse basilicum erop!

    Ingrediënten

    Aubergine, meel, ei, tomaatsaus (tomaten, basilicum, ui, extra vergine olijfolie, zout) peper, Caciocavallo, Grana Padano IGP, zonnebloemolie.

    Allergenen

    Niet geschikt voor mensen met een melk inclusief lactose, ei of gluten allergie of intolerantie.

    *Ondanks voorzorgsmaatregelen kan niet worden uitgesloten dat er kleine sporen van allergenen in het product terecht zijn gekomen.

    Reviews

    5 from 5Based on 3 reviews
    Schrijf je eigen review
    5 from 5
    Erg veel smaak, een toppertje!
    Gepost door: Frank op 31 Augustus 2021
    5 from 5
    Erg lekker en smaakvol! Heerlijke ingrediënten!
    Gepost door: Nienke op 30 Augustus 2021
    Toon meer

    Aanbevolen

    Ook nog lekker!

    Recent bekeken

    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »