Dit vegetarische Siciliaanse ovengerecht van Belcapo wordt gemaakt van laagjes aubergine, afgewisseld met tomaat, mozzarella en caciocavallo en is zeer populair en veelzijdig!
Voor 1 persoon +/- 400gr
Bereiding, tips en meer informatie
Lees meer..
1. Bevroren: warm de bevroren Parmigiana eerst 30min op 160 graden en vervolgens nog 10-15 min op 200 graden.
2. Ontdooid: warm de ontdooide Parmigiana 15 minuten op in een voorverwarmde oven op 200 graden.
3. Dien de Parmigiana met eventuele (bij)gerechten op een mooi bord of schaal op en geniet!
Tip: Door op het einde nog een beetje extra Parmezaanse kaas erop te raspen en wat Mesclun (jong slablad) salade erbij te serveren, heeft u echt een perfecte combinatie.
De Parmigiana is op zichzelf een complete maaltijd, maar ook heerlijk in combinatie met wat Focaccia brood erbij en/of wat Mesclun salade.
Heel anders, maar ook heerlijk is de combinatie met een paar Italiaanse hamsoorten en goede zwarte olijven. Of er zou gedacht kunnen worden aan een licht dessert van vers fruit besprenkeld met citroen.
Het is ook erg leuk om een keer een Italiaanse uitgebreide lunch of diner te organiseren en verschillende gerechten van Belcapo te combineren. Een mooie gedekte tafel, zo mogelijk in de tuin en dan genieten alsof je in Italië bent met je naasten!
Eten, beleven en genieten. Dompel je onder in de traditie van de Italiaanse keuken. Belcapo neemt je mee op een culinaire reis vol tradities, pure smaaksensaties en eigentijdse ambachtelijke specialiteiten. Kijk voor meer informatie en de mogelijkheid tot reserveren op: www.belcapo.nl
En naast lekker eten deelt Belcapo ook haar kennis. Dompel je HIER onder in alles over de 10 meest bekende klassieke Italiaanse pastasauzen en HIER in alles over de verschillende pastavormen en soorten!
De Parmigiana is circa 400 gram en daarmee een ruime portie voor 1 persoon. Parmigiana of voluit "Parmigiana di melanzane" is een vegetarische ovenschotel op basis van laagjes aubergine, met o.a. mozarella, parmigiano en tomaat. Vrijwel iedereen is er dol op, zeker ook vele kinderen! Er zijn 3 grote regio's met een bekende variant van de Parmigiana. Dit is de Siciliaanse variant. Oorspronkelijk is de aubergine waarschijnlijk voor het eerst meegenomen naar Sicilië en heeft hij zich zo verder verspreid. Laat je niet misleiden door het woord Parmigiana dat wel verwijst naar de regio Parma, maar alleen een referentie is naar laagjes groente. De aubergine die gebruikt wordt is een zoetere aubergine uit Italie, die er meer uitziet als een paarse kleine pompoen dan de in Nederland bekende aubergine.
Parmigiana valt eigenlijk bij iedereen in de smaak. De hemelse combinatie van de volle aubergine smaak gecombineerd met romige kaas en heerlijke tomatensaus is hemels. Hier kan je je gasten of gezin echt mee verwennen!
Suggestie van Grapedistrict: La Colombera Vegia Rampana Barbera: De Barbera druif is het zachtere en iets frissere broertje van de nebbiolo druif uit Piemonte. Een wijn met zacht rijp rood en zwart fruit in combinatie met pruim en mooie aardse tonen, daardoor is het de perfecte combinatie met truffel. Het water loopt me nu al in de mond! Hier te bestellen, of kijk op www.grapedistrict.nl voor nog veel meer mogelijkheden.
Serveer de Parmigiana in kleine porties als voorgerecht of als kleine borrelhap op een amuse-lepel met een blaadje verse basilicum erop!
Aubergine, meel, ei, tomaatsaus (tomaten, basilicum, ui, extra vergine olijfolie, zout) peper, Caciocavallo, Grana Padano IGP, zonnebloemolie.
Niet geschikt voor mensen met een melk inclusief lactose, ei of gluten allergie of intolerantie.
*Ondanks voorzorgsmaatregelen kan niet worden uitgesloten dat er kleine sporen van allergenen in het product terecht zijn gekomen.
Kilojoule (KJ) | 397,6 |
Kcal | 95,3 |
Vet | 5,9 |
Waarvan verzadigd vet | 2,4 |
Koolhydraten | 3,5 |
Waarvan suikers | 0,0 |
Eiwit | 6,3 |
Zout | 1 |
The Cool Market wil jou gemak en kwaliteit bieden, zodat jij zonder veel moeite heerlijk eten op tafel kan zetten. Eten dat maandenlang goed blijft en daarom perfect ingepast kan worden in jouw/jullie unieke leven. We werken samen met hele goede en succesvolle restaurants en producenten die hun sporen verdiend hebben. Deze niche restaurants (uit heel Nederland) hebben we voor jou gebundeld en bereikbaar gemaakt! Gun jezelf het gemak en de kwaliteit van de diepvries maaltijden, gerechten en producten van The Cool Market. Eet altijd lekker!
Wat een top lasagne. Zeer smaakvol en ook nog eens vega. Ik zou er wel 2 van op kunnen, jammie.
goed
super lekker gerecht .zachte aubergine met de juiste hoeveelheid kaas
Wat een top lasagne. Zeer smaakvol en ook nog eens vega. Ik zou er wel 2 van op kunnen, jammie.
goed
super lekker gerecht .zachte aubergine met de juiste hoeveelheid kaas
Lekker, maar iets te zwaar en vet naar mijn smaak.
Makkelijk klaar te maken in de oven en heerlijk om te eten!
Erg veel smaak, een toppertje!
Erg lekker en smaakvol! Heerlijke ingrediënten!
Heerlijk! Zoals een Parmigiana hoort te zijn!!
Dit vegetarische Siciliaanse ovengerecht van Belcapo wordt gemaakt van laagjes aubergine, afgewissel..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen