Productinformatie
Ervaar de meesterlijke versie van de klassieke Franse runderstoof uit de Bourgogne, zoals alleen sterrenchef Jan Smink die kan bereiden. Geniet van smaakvolle, grove stukken mals vlees, langzaam gestoofd met verfijnde groenten. Voeg eenvoudig een mooi stuk stokbrood toe en u heeft een smaakvolle maaltijd die zowel authentiek als toegankelijk is. Een culinaire traktatie die de rijke smaken van de Bourgogne naar uw tafel brengt, zonder gedoe.
Bereidingsinstructie
OVEN:
Wanneer het gerecht ontdooid is, verwarm de oven dan op 135 graden (hetelucht stand). Zet de verpakking 20 minuten in de oven. Haal dan de folie eraf en roer het gerecht kort om met een lepel. Zet het gerecht nog eens 5 minuten in de oven.
Het gerecht kan ook bevroren in de oven worden gezet; zet dan minimaal 30 minuten in de oven op 135 graden (heteluchtstand). Haal dan de folie eraf en roer het gerecht kort om met een lepel. Zet het gerecht nog eens 5 minuten in de oven.
Tip: Niet te moeilijk maken. Goed glas rode (bourgogne) wijn erbij en wat aardappel(puree), mooi stuk brood of rijst.
Restaurant Smink
Restaurant Smink vindt u in Wolvega. Hier kook ik, Jan Smink, volgens de Smink-stijl een menu op hoog niveau, met veel lef en met een grote dosis beleving. Ik kook met de producten waarmee ik als boerenzoon ben opgegroeid, de liefde voor Friesland spat van het bord. Samen met mijn brigade zorg ik voor een unieke Friese gastronomische ervaring.
Kijk voor meer informatie op: https://www.jansmink.com/
Smink Boeuf Bourguignon
Boeuf Bourguignon, de klassieke Franse runderstoof uit de Bourgogne. Hij wordt gemaakt door het vlees grof te snijden en even goed in de boter aan te bakken met o.a. gerookt spek, ui, knoflook wortel en knolselderij. Vervolgens wordt het gestoofd in rode wijn en runderbouillon met kruiden. Om op het laatst nog te worden aangevuld met gebakken champignons. Zie de tips voor een complete maaltijd!
Tips voor een complete maaltijd
De Boeuf Bourguignon bevat al een goede portie groente en vlees. Afhankelijk van de eters kan de Boeuf Bourguignon worden aangevuld met (zoete) aardappel(puree), mooi brood, rijst, gegrilde groente of bijvoorbeeld gekookte haricots verts aangemaakt met een beetje azijn en olie. Geniet!
Maak er een borrel, feesthap of voorgerecht van!
Serveer de Boeuf Bourguignon in kleine porties met een broodje voor een ultieme borrelhap!
Ingrediënten
Rundvlees, spekblokjes (varken), ui, wortel, knolselderij, knoflook, boter, rode wijn, runderjus, runderbouillon, rode wijn azijn, tomatenpuree, champignons, laurier, tijm, rozemarijn en worchestersaus.
Allergenen
Niet geschikt voor mensen met een gluten, melk inclusief lactose, selderij, sulfiet, vis en/of schaaldieren allergie of intolerantie.
*Ondanks voorzorgsmaatregelen kan niet worden uitgesloten dat er kleine sporen van allergenen in het product terecht zijn gekomen.
Voedingswaarde per 100 gram
Kilojoule (KJ) | 572 |
Kcal | 137,4 |
Vet | 9,2 |
Waarvan verzadigd vet | 4,3 |
Koolhydraten | 2,2 |
Waarvan suikers | 1,5 |
Eiwit | 9,7 |
Zout | 0,5 |