Productinformatie
Twee pittige Thaise knallers in één!
- Groene curry kip met 2 soorten Thaise aubergines
- Roergebakken runderhaas met Thaise basilicum, kousenband, witte ui en verse chilipepers
- Jasmijnrijst
Bereidingsinstructie
OVEN:
Wanneer het gerecht ontdooid is, verwarm de oven dan op 120 graden (hetelucht stand). Prik in elk vak van het gerecht een klein gat in de folie en zet de verpakking 20 minuten in de oven. Haal dan de folie eraf en roer het gerecht kort om met een lepel. Zet het gerecht nog eens 5 minuten in de oven.
Het gerecht kan ook bevroren in de oven worden gezet; zet dan minimaal 40 minuten in de oven op 120 graden (heteluchtstand).
MAGNETRON:
Wanneer het gerecht ontdooid is, prik dan in elk vak een klein gat in de folie. Verwarm het gerecht 3 minuten op 600 watt met de folie erop. Haal daarna het folie er af en roer het gerecht kort om met een lepel. Zet het gerecht daarna nog eens 2 minuten in de magnetron.
Bevroren kan het gerecht ook in de magnetron; dan geldt 5 minuten met folie op 600 watt en na het omroeren nog eens 4 minuten zonder folie.
Tip: Het is heel lekker om er een spiegelei bij te serveren. Deze legt u bovenop de runderhaas voor het uitserveren.
Tips voor een complete maaltijd
Het combinatiegerecht wordt geleverd en geserveerd met Thaise jasmijnrijst en is daarmee een complete maaltijd voor 1 persoon. Ook kan de maaltijd uitgebreid worden naar meer personen door er andere gerechten van BaiYok bij te bestellen, of bijvoorbeeld met onderstaand bijgerecht
- Wokgroente maken: beetje olie in de wok op hoog vuur, kort knoflook meebakken (niet bruin laten worden), groenten (paksoi, babymais, wortel, peulen, paprika, en tauge) er bij, voor de smaak wat oestersaue en vissaus toevoegen, afblussen met een scheutje hete bouillon of - water. Serveren op een platte schaal.
In Thailand bestaat het concept van voor- hoofd- en nagerechten zoals in de westerse wereld niet, maar is het gebruikelijk om meerdere gerechten tegelijk op tafel te zetten en deze met elkaar te delen. Eet smakelijk!
Thais restaurant BaiYok
Thais restaurant BaiYok in Zwolle serveert al sinds januari 2004 heerlijke, authentieke Thaise gerechten, bereid door in Thailand geschoolde koks en geserveerd in een ongedwongen hartelijke sfeer. Arnon Tiengtrong werkt al bij BaiYok sinds de oprichting van het restaurant. Na wat wisselingen is daar in 2015 Sumrit Punjakaew bij gekomen. Zij hebben de receptuur in de afgelopen jaren in nauwe samenwerking met onze andere koks voorzien van een typische BaiYok signature: heel herkenbaar Thais door het gebruik van authentiek Thaise ingrediënten. Niet voor niets worden wekelijks vrijwel alle groenten en kruiden direct uit Thailand vers aangeleverd. Dichterbij Thailand kom je niet snel in Nederland! Kijk voor meer informatie en de mogelijkheid tot reserveren op: www.BaiYok.nl
Groene curry kip
Groene curry is een beroemd gerecht, bereid met een mengsel van gekneusde verse kruiden en kokosmelk. Typerend voor de smaak is het gebruik van Thaise basilicum (horapa, sweet basil) met de typische anijssmaak. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van 2 soorten Thaise aubergines, bamboe en kousenband. Dit gerecht heeft alles in zich wat Thais eten zo lekker en bijzonder maakt: een zeer uitgesproken palet aan smaken.
Roergebakken runderhaas
Roergebakken runderhaas met Thaise basilicum, kousenband, witte ui, verse chilipepers. Erg bekend in Thailand, gekenmerkt door zijn pittige smaak en de Thaise basilicum. De heilige basilicum, krapow genoemd, is de ster van het gerecht. Je ziet het aan de naam en je merkt het in je mond. Als je eenmaal aan de hitte van de chili's gewend bent, komen de overduidelijke smaak en geur, die peperig en krachtig is en nergens mee te vergelijken, naar boven.
Ingrediënten
Rijst, kipfilet, kokosmelk, bamboescheuten, huisgemaakte groene currypasta, Thaise vissaus, sojaolie, kousenband, Thaise witte aubergine, Thaise mini aubergine, suiker, lombok, Thaise basilicum en runderhaas, ui, chili-peper, knoflook, groentebouillon, suiker, oestersaus, rijstwijn, light sojasauce en vissaus.
Allergenen
Niet geschikt voor mensen met een soja, vis en/of schaaldieren allergie of intolerantie.
*Ondanks voorzorgsmaatregelen kan niet worden uitgesloten dat er kleine sporen van allergenen in het product terecht zijn gekomen.
Voedingswaarde per 100 gram
Kilojoule (KJ) | 590,4 |
Kcal | 140,0 |
Vet | 2,8 |
Waarvan verzadigd vet | 0,9 |
Koolhydraten | 21,9 |
Waarvan suikers | 3,2 |
Eiwit | 6,1 |
Zout | 0,8 |
Diepvries maaltijden, gerechten en producten van hoge kwaliteit!
The Cool Market wil jou gemak en kwaliteit bieden, zodat jij zonder veel moeite heerlijk eten op tafel kan zetten. Eten dat maandenlang goed blijft en daarom perfect ingepast kan worden in jouw/jullie unieke leven. We werken samen met hele goede en succesvolle restaurants en producenten die hun sporen verdiend hebben. Deze niche restaurants (uit heel Nederland) hebben we voor jou gebundeld en bereikbaar gemaakt! Gun jezelf het gemak en de kwaliteit van de diepvries maaltijden, gerechten en producten van The Cool Market. Eet altijd lekker!