Handgemaakte traditionele Chinese wonton dumplings met varkensvlees en bosui. Vakwerk dat u proeft in elke wonton. Ervaar de echte Chinese tongstrelende smaak!
25 stuks
Bereiding, tips en meer informatie
Lees meer..
De wonton niet ontdooien. Wij raden aan om de wonton te bereiden in een bouillon, volg hiervoor onderstaande stappen:
1. Maak een bouillon voor het juiste aantal personen. Uiteraard hoe beter de bouillon, hoe beter het eindresultaat, maar het kan ook gewoon met een bouillonblokje.
2. Breng de bouillon aan de kook, roer en voeg steeds een paar wonton toe, totdat u ongeveer 10 wonton per persoon hebt (voor een volledige maaltijd).
3. Breng de bouillon weer aan de kook en laat deze 6 minuten rustig koken.
4. Voeg naar wens nog groente toe aan de soep.
5. Dien de wontonsoep in een mooie soepkom of op een mooi diep bord op en geniet!
Tip: Leg voor het opscheppen in de soepkom of het diepe bord extra blaadjes kropsla
De wontonsoep met extra groente is op zichzelf een volledige maaltijd. Hij kan ook in een kleinere variant worden geserveerd met bijvoorbeeld 5 wonton per persoon en gecombineerd met bijgerechten zoals:
Een Chinese salade op basis van bijv; wortel, Chinese kool, paprika, peultjes, komkommer, cashewnoten en een dressing van; mosterd, suiker, ketjap manis, azijn, sesamolie, geraspte gember, geperste knoflook en wat zonnebloemolie.
Vanaf het moment dat Maggie in 2001 vanuit China naar Nederland kwam is ze het maken van dumplings (jiaozi) gaan perfectioneren. Op zoek naar die authentieke Chinese smaken die ze zo miste. Na jaren van oefenen, onderzoeken, aanpassen en feedback krijgen van experts uit China en Taiwan heeft ze de kunst geperfectioneerd en maakt ze nu al jaren haar unieke dumplings.
Het is niet onopgevallen gebleven in de Chinese gemeenschap, maar zeker ook niet in de media. Zo hebben heeft ze gestaan in het online magazine 'Favor Flav' is ze geïnterviewd voor 24 kitchen, heeft ze gestaan in 'Elle eten' en nog vele andere verschillende media. Bottemline, iedereen is lyrisch over haar dumplings!
De varkensvlees bosui wonton dumplings komen in een zak van 25 stuks, ongeveer 20 gram per stuk. Als avondeten kunnen ongeveer 10 wontons per persoon worden aangehouden in een soep met nog bijgevoegde groente. De wontons zijn uiteraard ook een ideale kleine soepsnack of lunch. Wontons worden altijd gestoomd of gekookt in bijvoorbeeld een bouillon.
De wonton zijn eigenlijk gewoon een soort dumplings (jiaozi), maar zo'n 600 jaar na Chr. is men toch begonnen een duidelijk onderscheid te maken tussen de jiaozi en wonton en dat is altijd zo gebleven. Wonton worden gemaakt van een dunner vierkant velletje deeg dat in de handpalm wordt gevuld met een vulling. Vervolgens wordt de wonton dichtgevouwen, waarbij alle lucht eruit wordt geperst, zodat hij bij het koken niet scheurt. Traditioneel wordt de wonton in een soep gegeten, maar soms ook gestoomd of gefrituurd. Vrijwel elke regio heeft weer zijn eigen variant qua vulling en soms ook vorm.
De varkensvlees bosui wonton van Maggie worden volgens traditie ook gemaakt van een dun vierkant velletje deeg en gevuld met de vulling in de handpalm. Proef en geniet van deze heerlijke wonton!
Suggestie van Grapedistrict:Pfannebecker Spätburgunder: Bij deze wontons met varkensvlees en een frisse touch van de bosui past deze mooie Duitse spätburgunder perfect! Het is een lichte stijl rode wijn met wat donkere, kruidige en robuuste tonen. Lekker verfrissend dus, maar met nog steeds zijn complexiteit. Tip: Zet de wijn een half uurtje voordat je hem gaat serveren in de koelkast. Hier te bestellen, of kijk op www.grapedistrict.nl voor nog veel meer mogelijkheden.
Een kleine wontonsoep is een heerlijke en eenvoudig te bereiden soep om als een klein (voor)gerecht aan je gasten te serveren.
Varkensvlees, bosui, kippenbouillon, tarwebloem, zonnebloemolie, ei, witte basterd suiker, zoute sojasaus, zoete sojasaus, sesamolie, Shao Hsing kook wijn, 5-kruidenpoeder, gember, zwarte peper, witte peper, zout, kaliumcarbonaat (E501).
Niet geschikt voor mensen met een gluten, ei, sesam of sojabonen allergie of intolerantie.
*Ondanks voorzorgsmaatregelen kan niet worden uitgesloten dat er kleine sporen van allergenen in het product terecht zijn gekomen.
Kilojoule (KJ) | 716,7 |
Kcal | 170,2 |
Vet | 5,4 |
Waarvan verzadigd vet | 1,6 |
Koolhydraten | 18,9 |
Waarvan suikers | 2,2 |
Eiwit | 10,9 |
Zout | 1 |
Handgemaakte traditionele Chinese wonton dumplings met varkensvlees en bosui. Vakwerk dat u proeft i..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen