Gebakken geurige en kruidige Indiase rijst met veel groenten. Door de huisgemaakte kruidenmixen haal je de unieke India Palace smaken in huis!
Voor 2 personen +/-650gr
Bereiding, tips en meer informatie
Lees meer..
*Biryani wordt vaak samen gegeten met andere Indiase gerechten en naanbrood.
1. Ontdooien. Gebruik de ontdooistand van de magnetron voor 5-10 min, of in leg ca. 8 uur in de koelkast.
2. Verwarm de Biryani met eventueel wat roomboter op middelhoog vuur in een koekenpan tot deze goed heet is, of in ca. 5 minuten met deksel op 750w in de magnetron, tussentijds 1-2 keer doorroeren.
3. Dien de Biryani met eventuele andere gerechten op een mooi bord of schaal op en geniet!
Tip: Het toevoegen van verse koriander, rode ui en wat boter is altijd een goed idee. Door zelf wat verse raita (zie recept hieronder) te maken til je het gerecht ook weer naar een hoger niveau!
De Biryani is vaak onderdeel van Indiase Thali's met een aantal van onderstaande gerechten:
Maar ook heerlijk op uw eigen manier!
Maak een frisse salade met sla, ananas/mango, mais en een yoghurtdressing.
Maak verse (kheere ka) raita van yoghurt, komkommer en verse koriander in combinatie met een mix van; komijn, mosterdzaad, chilipoeder, masala kruiden en zout.
Maak het vooral zo complex als waar u zelf op dat moment aan toe bent. Eet smakelijk!
India Palace staat voor het echte India. Alle gerechten worden op traditionele wijze bereidt door koks uit India. Proef onze fantastische gerechten en ervaar India. Kijk voor meer informatie en de mogelijkheid tot reserveren op: www.indiapalace-apeldoorn.nl
Biryani is in essentie rijst met kruiden, specerijen, vlees en/of groenten. Het komt in vele varianten. Elke regio, maar eigenlijk elke familie heeft wel zijn eigen recept. De discussie over waar het gerecht is ontstaan loopt door tot vandaag de dag en dat zal nog wel even duren. Het is sowieso één van de meest favoriete gerechten in India en momenteel het meest bestelde gerecht in India online.
De Vegetarische Kashmir Biryani van India Palace is gebakken rijst met o.a. veel groenten, de huisgemaakte biryani kruidenmix en de huisgemaakte garam masala kruidenmix. Je kan blijven eten..
Suggestie van Grapedistrict: Soellner Grüner Veltliner: Deze wijn heeft een pepertje met daarnaast smaken van frisse groene appel en bloesem wat ervoor zorgt dat elke slok spannend blijft. Boven op de Hengstenberg langs de uitgestrekte Donau heeft Toni Soellner zijn grüner veltliner stokken staan. Omdat Toni’s druiven veel zon pakken op 370 meter boven zeeniveau, worden deze druiven veel complexer en zachter dan andere grüners. Dat zorgt ervoor dat hij zacht van smaak is, maar toch fris blijft bij de vegetarische Biryani. Hier te bestellen, of kijk op www.grapedistrict.nl voor nog veel meer mogelijkheden.
Basmati rijst, ui, wortel, aardappel, bloemkool, peultjes, doperwten, courgette, garam masala kruidenmix, biryani kruidenmix, amandelen, cashewnoten, zonnebloemolie, peper, zout.
Niet geschikt voor mensen met een noten allergie of intolerantie.
*Ondanks voorzorgsmaatregelen kan niet worden uitgesloten dat er kleine sporen van allergenen in het product terecht zijn gekomen.
Kilojoule (KJ) | 536,1 |
Kcal | 127,1 |
Vet | 2,4 |
Waarvan verzadigd vet | 0,3 |
Koolhydraten | 21,8 |
Waarvan suikers | 1 |
Eiwit | 3,3 |
Zout | 0,6 |
Gebakken geurige en kruidige Indiase rijst met veel groenten. Door de huisgemaakte kruidenmixen haal..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen