Handgemaakte traditionele Chinese dumplings met varkensvlees en Chinese kool. Ervaar de echte Chinese tongstrelende smaak! Als maaltijd of als luxe snack voor een grote groep.
25 stuks
Bereiding, tips en meer informatie
Lees meer..
De dumplings niet ontdooien. Wij raden aan om de dumplings te bereiden door een combinatie van bakken en stomen. Zo worden ze perfect gaar en krijgen ze een heerlijk krokant korstje. Bekijk voor de bereiding de video hierboven naast de foto's, via deze link, of volg onderstaande stappen:
1. Verhit een koekenpan met een goede anti-aanbaklaag op hoog vuur en voeg 1,5 eetlepel (zonnebloem)olie toe.
2. Zet ongeveer 6-12 bevroren dumplings met de platte kant naar onder in de pan.
3. Voeg 200ml water toe, breng aan de kook, zet het vuur middel hoog en leg een deksel op de pan.
4. Laat de dumplings in ongeveer 8 minuten gaar stomen, verwijder de deksel en laat het overige water verdampen (maak ondertussen de dipsaus).
5. Als de onderkant krokant en licht bruin is zijn ze klaar.
6. Dien de dumplings op een mooie schaal op met de dipsaus, de mogelijke andere (bij)gerechten en geniet!
Optioneel zouden de dumplings ook 18 minuten gestoomd kunnen worden in een stoommandje.
Tip: Maak een dipsaus van: 50ml sojasaus (zout), 50ml azijn, 1 teentje geperste knoflook, 1/2 theelepel suiker, 1/3 theelepel sambal, 1/5 theelepel sesamolie. Optioneel: 1/2 theelepel geraspte gember.
Tip: Ideale luxe snack voor een grote groep.
De dumplings kunnen op zichzelf een volledige maaltijd zijn, maar worden voor een volledige maaltijd vaak gecombineerd met bijgerechten zoals:
Vanaf het moment dat Maggie in 2001 vanuit China naar Nederland kwam is ze het maken van dumplings (jiaozi) gaan perfectioneren. Op zoek naar die authentieke Chinese smaken die ze zo miste. Na jaren van oefenen, onderzoeken, aanpassen en feedback krijgen van experts uit China en Taiwan heeft ze de kunst geperfectioneerd en maakt ze nu al jaren haar unieke dumplings.
Het is niet onopgevallen gebleven in de Chinese gemeenschap, maar zeker ook niet in de media. Zo hebben heeft ze gestaan in het online magazine 'Favor Flav' is ze geïnterviewd voor 24 kitchen, heeft ze gestaan in 'Elle eten' en nog vele andere verschillende media. Bottemline, iedereen is lyrisch over haar dumplings!
De dumplings komen in een zak van 25 stuks, ongeveer 40 gram per stuk. Als avondeten kunnen ongeveer 6-7 dumplings per persoon worden aangehouden naast bijvoorbeeld een salade of ander bijgerecht. De dumplings zijn uiteraard ook een ideale snack, borrelhap of lunch. In China worden ze zelfs voor het ontbijt gegeten. De dumplings worden in principe altijd geserveerd met een dipsaus (zie recept hieronder bij bereiding).
De dumplings (jiaozi) zijn waarschijnlijk in de Han Dynastie zo'n 200 jaar na Chr. uitgevonden. De naam stamt af van de vorm, 'jiao' is het Chinese woord voor 'hoorn'. In China worden ze geassocieerd met voorspoed en is het dan ook een traditie om ze in ieder geval te eten rondom middernacht bij het Chinees nieuwjaar. Er zijn vele soorten vullingen die verschillen per regio en bijna zelfs per familie. Traditioneel bestaat de vulling vaak uit (combinaties van) varken, rund, kip, Chinese kool, spitskool, bleekselderij, paprika, prei, knoflookbieslook, paddenstoelen, tofu en eieren. Dumplings kunnen zowel gekookt, gestoomd als gebakken worden.
De varkensvlees Chinese kool dumplings zijn vaak de meest geliefde in de Chinese gemeenschao. Ze worden gemaakt van een dun rond velletje huisgemaakt deeg en gevuld met de vulling op basis van o.a. varkensvlees, Chinese kool en prei. Proef en geniet van deze heerlijke dumplings!
Suggestie van Grapedistrict: Pfannebecker Spätburgunder: Bij deze dumplings met varkensvlees en Chinese kool past deze mooie Duitse spätburgunder perfect! Het is een lichte stijl rode wijn met wat donkere, kruidige en robuuste tonen. Lekker verfrissend dus, maar met nog steeds zijn complexiteit. Tip: Zet de wijn een half uurtje voordat je hem gaat serveren in de koelkast. Hier te bestellen, of kijk op www.grapedistrict.nl voor nog veel meer mogelijkheden.
Dumplings zijn een ideale borrelhap, dien ze op een mooie schaal op met de overheerlijke dipsaus en je feestje is al bijna geslaagd. Dien de dumplings in kleine hoeveelheden op als een heerlijk voorgerecht.
Varkensgehakt, Chinese kool, prei, kippenbouillon, tarwebloem, zonnebloemolie, ei, witte basterd suiker, zoute sojasaus, zoete sojasaus, sesamolie, Shao Hsing kook wijn, 5-kruidenpoeder, gember, zwarte peper, witte peper, zout.
Niet geschikt voor mensen met een gluten, ei, sesam of sojabonen allergie of intolerantie.
*Ondanks voorzorgsmaatregelen kan niet worden uitgesloten dat er kleine sporen van allergenen in het product terecht zijn gekomen.
Kilojoule (KJ) | 680,3 |
Kcal | 161,5 |
Vet | 4,6 |
Waarvan verzadigd vet | 1,3 |
Koolhydraten | 20,0 |
Waarvan suikers | 1,5 |
Eiwit | 9,2 |
Zout | 1 |
Handgemaakte traditionele Chinese dumplings met varkensvlees en Chinese kool. Ervaar de echte Chines..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen