Productinformatie
Hand gerolde Hollandse garnalenkroketten voor in de oven van de kroketterie van SVH meesterkok Eric Swaghoven. Prachtige luxe snack om uzelf en/of uw gasten mee te verwennen.
Bereidingsinstructie
1. Ontdooien. Laat de kroketten voor gebruik rustig ontdooien via de ontdooistand van de magnetron of door ze 3-4 uur in de koelkast te leggen.
2. Oven: Verwarm voor op 230-240 graden en leg de ontdooide kroketten circa 6-8 min op een ovenrek op vetvrijpapier met ruimte tussen de kroketten in de oven en beoordeel de warmte en krokantheid (na 1 min uit de oven is de korst optimaal)
3. Airfryer: Verwarm voor op 200 graden en leg de ontdooide kroketten circa 8 min in de airfryer en beoordeel de warmte en krokantheid (na 1 min uit de airfryer is de korst optimaal)
Tip: Serveer met bieslook-, kerrie-, mosterd- of citroenmayonaise.
Tips voor een complete maaltijd
Maak een mooie salade van bijvoorbeeld sla, (gebakken) (knapperige) groenten, noten en een dressing en serveer er 2 garnalenkroketten bovenop. Of op de meer klassieke wijze als lunch met getoast brood. Geniet!
Restaurant Valuas
Restaurant Valuas vindt u in Venlo. Bij SVH meesterkok Eric Swaghoven wordt u in de watten gelegd. Valuas is een culinair icoon van meer dan 40 jaar oud, waarvan 15 jaar met een Michelinster. Groen en duurzaam staan centraal in de keuken. Prachtig gelegen aan het Pieterpad met tevens een 4-sterren boutique hotel.
Kijk voor meer informatie op: https://www.valuas-hr.nl/
Garnalenkroketten van Eric Swaghoven
In de kroketterie van Eric worden de kroketten en bitterballen nog met de hand gerold. Er wordt zoveel mogelijk gebruikt gemaakt van duurzaam en regionaal geproduceerde ingrediënten van hoge kwaliteit. Toegevoegde kunstmatige stoffen worden uiteraard achterwege gelaten. Het resultaat is een ambachtelijke, smaakvolle en goedgevulde kroket met eerlijke ingrediënten. Misschien wel de allerlekkerste kroket en bitterballen die er zijn.
De garnalenkroket wordt gevuld met Hollandse garnalen en de schalen worden gebruikt als basis voor de bouillon. Een heerlijke en prachtige luxe snack.
Wijnsuggestie
Suggestie van Grapedistrict: Volgt!
Ideale borrel, feesthap of voorgerecht!
Serveer de garnalenkroketten aan jezelf, je gezin, familie of vrienden en geef ze de borrelhap of voorgerecht waarvan ze versteld zullen staan!
Ingrediënten
Ragout: 48% Hollandse garnalen bouillon (water, kreeft, garnaal, witte wijn, kruiden en specerijen) Hollandse garnalen (in NL gepeld, Crangon Crangon vangstgebied Noordzee, Waddenzee), roomboter, tarwebloem, ui, bleekselderij, knolselderij, wortel, maiszetmeel, kruiden en specerijen. Panade: Paneermeel (tarwebloem, zout, gist, gerstemoutextract), glucosestroop, suiker, dextrose, bloem, verdikkingsmiddel (E466), stabilisator (E450), zuurteregelaar (E500).
Allergenen
Niet geschikt voor mensen met een gluten, schaal en scheldieren, melk inclusief lactose, selderij en/of sulfiet allergie of intolerantie.
*Ondanks voorzorgsmaatregelen kan niet worden uitgesloten dat er kleine sporen van allergenen in het product terecht zijn gekomen.
Voedingswaarde per 100 gram
Kilojoule (KJ) | 810 |
Kcal | 193 |
Vet | 8,4 |
Waarvan verzadigd vet | 5 |
Koolhydraten | 22,3 |
Waarvan suikers | 0,1 |
Eiwit | 7,1 |
Zout | 0,6 |