Sluiten

    Thaise groene curry met tahoe en vele groenten (pittig, 1p)

    € 10,- Op voorraad
    Thaise pittige groene curry met tahoe en groente, waaronder bamboe en Thaise aubergine, oftewel 'Kaeng kiew waan pak'. Een beroemd gerecht met vele verse gekneusde kruiden en kokosmelk... Toon meer
    • Flexibiliteit, gemak en fantastisch eten!
    • Gratis bezorging vanaf €60,-

    Productomschrijving

    Groene curry met tahoe en vele groente, waaronder bamboe en Thaise aubergine, oftewel 'Kaeng kiew waan pak' is een mooie portie voor een maaltijd voor 1 persoon van 500 gram, inclusief witte rijst.

    Thais restaurant BaiYok 

    Thais restaurant BaiYok in Zwolle serveert al sinds januari 2004 heerlijke, authentieke Thaise gerechten, bereid door in Thailand geschoolde koks en geserveerd in een ongedwongen hartelijke sfeer. Arnon Tiengtrong werkt al bij BaiYok sinds de oprichting van het restaurant. Na wat wisselingen is daar in 2015 Sumrit Punjakaew bij gekomen. Zij hebben de receptuur in de afgelopen jaren in nauwe samenwerking met onze andere koks voorzien van een typische BaiYok signature: heel herkenbaar Thais door het gebruik van authentiek Thaise ingrediënten. Niet voor niets worden wekelijks vrijwel alle groenten en kruiden direct uit Thailand vers aangeleverd. Dichterbij Thailand kom je niet snel in Nederland! Kijk voor meer informatie en de mogelijkheid tot reserveren op: www.BaiYok.nl

    Thaise groene curry met tahoe en groente

    Groene curry is een beroemd gerecht, bereid met een mengsel van gekneusde verse kruiden en kokosmelk. Typerend voor de smaak is het gebruik van Thaise basilicum (horapa, sweet basil) met de typische anijssmaak. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van 2 soorten Thaise aubergines, bamboe en kousenband. Dit gerecht heeft alles in zich wat Thais eten zo lekker en bijzonder maakt: een zeer uitgesproken palet aan smaken.

    Bereiding van de groene curry

    Wij raden aan om de groene curry langzaam te laten ontdooien door hem 12 uur van te voren uit de vriezer te halen en op een bord in de koelkast te zetten. Eventueel kan de curry in 6 minuten op de ontdooistand (270 W) in de magnetron worden gezet. Prik voordat de curry in de magnetron gaat, gaatjes in de folie. De ontdooide curry kan vervolgens in 5 minuten op 600 W worden verwarmd. De curry kan uiteraard ook in een pannetje worden opgewarmd en de rijst in een stoommandje of een vergiet boven een pan kokend water. Dien de curry op een mooi bord op en geniet!

    Tip: Voeg verse stukjes rode lombok toe als garnering.

    Tips voor een complete maaltijd

    Groene curry wordt geleverd en geserveerd met Thaise jasmijnrijst en is daarmee een complete maaltijd. De maaltijd kan goed uitgebreid worden door ook andere gerechten van BaiYok erbij te serveren, of bijvoorbeeld met onderstaand bijgerecht: 

    • Wokgroente maken: beetje olie in de wok op hoog vuur, kort knoflook mee bakken (niet bruin laten worden), groenten met o.a. paksoi, babymais, peulen, paprika en taugé er bij , voor de smaak wat oestersaus en vissaus toevoegen, afblussen met scheutje hete bouillon of – water. Serveren op een platte schaal

    In Thailand bestaat het concept van voor- hoofd- en nagerechten zoals in de westerse wereld niet, maar is het gebruikelijk om meerdere gerechten tegelijk op tafel te zetten en deze met elkaar te delen. Eet smakelijk!

    Drank suggesties

    Suggesties vanuit BaiYok: Een lekker (Thais) biertje, een glas stevige witte wijn of rose (viognier, chardonnay) of een kop jasmijn thee.

    Wijnsuggestie van Grapedistrict: Clot d'Encis Blanc de Noir: Een witte wijn gemaakt van blauwe druiven! Ja ook dat doen ze in Catalonië. Door de lichte persing komen de kleurstoffen van de schil niet mee. Wel geeft het een mooie zachte kruidigheid en daarnaast verfijnde witte fruit aroma's aan de wijn. Hij houdt de curry op deze manier fris en valt zeker niet weg. Hier te bestellen, of kijk op www.grapedistrict.nl voor nog veel meer mogelijkheden.

    Ingrediënten

    Rijst, peulen, tahoe, babymais, bamboescheuten, broccoli, kousenband, wortel, witte Thaise aubergine, Thaise mini aubergine,  huisgemaakte groene currysaus, lombok, Thaise basilicum.

    Wekelijks worden vrijwel alle groenten en kruiden vers uit Thailand geleverd.

    Allergenen

    Niet geschikt voor mensen met een soja allergie of intolerantie.

    *Ondanks voorzorgsmaatregelen kan niet worden uitgesloten dat er kleine sporen van allergenen in het product terecht zijn gekomen.

    Voedingswaarde per 100 gram

    Kilojoule (KJ)511,7
    Kcal121,4
    Vet4,2
    Waarvan verzadigd vet3,4
    Koolhydraten17,7
    Waarvan suikers3,5
    Eiwit2,9
    Zout0,3

    Reviews

    5 from 5Based on 1 reviews
    Schrijf je eigen review
    5 from 5
    Heel erg lekkere curry! Perfecte mix van smaken, lekkere verse en verschillende soorten groenten, top!
    Gepost door: Nienke op 30 Augustus 2021

    Aanbevolen

    Ook nog lekker!

    Recent bekeken

    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »