Smink sugared pork belly. Buikspek dat na 2 dagen pekelen en marineren en 24 uur langzaam garen boterzacht is!
Voor 2 personen +/-250gr
Bereiding, tips en meer informatie
Lees meer..
*De sugared pork belly wordt in principe gegeten in combinatie met andere gerechten.
Direct uit de vriezer te gebruiken.
1. Ontdooien. Wij raden aan de ingevroren gesealde verpakking ca. 10 min in een pan met lauw water te leggen en zo volledig te laten ontdooien. Of de sugared pork belly langzaam laten ontdooien door hem 6 uur van te voren uit de vriezer te halen en in de koelkast te zetten.
2. Bereiden naar wens. Vervolgens de sugared pork belly in de gewenste maat of vorm snijden en bereiden. Bak het buikspek bijvoorbeeld helemaal uit in blokjes in de pan, of in zijn geheel in de oven, of grill het kort, of.. Wat u maar lekker vindt!
3. Dien op en geniet.
Tip: serveer met een saus van cranberry's en pruimen.
Denk bijvoorbeeld aan een stamppot met krokant buikspek, Taco's met knapperig buikspek, uitgebakken spek door de salade, in plakken gesneden en gebakken in Oosterse lak op een broodje, in een pasta met blauwe kaas, buikspek door de nasi, etc, etc.. Geniet!
Restaurant Smink vindt u in Wolvega. Hier kook ik, Jan Smink, volgens de Smink-stijl een menu op hoog niveau, met veel lef en met een grote dosis beleving. Ik kook met de producten waarmee ik als boerenzoon ben opgegroeid, de liefde voor Friesland spat van het bord. Samen met mijn brigade zorg ik voor een unieke Friese gastronomische ervaring.
Kijk voor meer informatie op: https://www.jansmink.com/
De sugared pork belly is 250gr buikspek. Dit is in principe voldoende voor 2 personen.
De sugared pork belly wordt gemaakt van het buikspek van het Gelderse Vallei varken. Het buikspek veranderd in 3 dagen door pekelen, marineren en 24u heel zacht garen in zeer mals buikspek dat in een handomdraai voor vele gerechten te gebruiken is. Zie de tips voor een complete maaltijd!
Suggestie van Grapedistrict: FitaPreta: Een inheemse Portugeese blend uit Alentejo, gelukkig weet Antonio daar wel raad mee. Met smaken van donker fruit, specerijen en licht ecalyptus in combiantie met geconcentreerde en zachte tannines zal hij het vettige en smaakvolle buikspek mooi begeleiden. Hier te bestellen, of kijk op www.grapedistrict.nl voor nog veel meer mogelijkheden.
Serveer de sugared pork belly met bijvoorbeeld een Oosterse lak in 'strips' als borrelhap. Hier kan je meteen de show mee stelen!
Buikspek van het Gelderse Vallei varken, zonnebloemolie, bruine basterd suiker, knoflook, zout en zwarte peper.
In principe bevat de sugared pork belly geen allergenen.
*Ondanks voorzorgsmaatregelen kan niet worden uitgesloten dat er kleine sporen van allergenen in het product terecht zijn gekomen.
Kilojoule (KJ) | 1354 |
Kcal | 327 |
Vet | 29,1 |
Waarvan verzadigd vet | 9,8 |
Koolhydraten | 1,5 |
Waarvan suikers | 1,2 |
Eiwit | 14,5 |
Zout | 1,9 |
Smink sugared pork belly. Buikspek dat na 2 dagen pekelen en marineren en 24 uur langzaam garen bote..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen