Frans roggebrood boordevol met de fijnste zwarte krenten uit Griekenland en met zuurdesem gefermenteerd.
Één brood van +/- 400gr
Bereiding, tips en meer informatie
Lees meer..
1. Ontdooi het brood door deze in ca. 1 uur uit de verpakking op kamertemperatuur te laten komen, of leg bijvoorbeeld de avond van te voren in de koelkast.
2. Bak het brood af in een voorverwarmde oven op 250°C gedurende 6-7 minuten, eventueel met toevoeging van 100% stoom of door het brood iets vochtig te maken.
Tip: Snijd het brood in dunne plakken en smeer er wat roomboter (of wat Smink beurre noisette) op.
Vlaamsch Broodhuys bakt zoals topkoks koken; met hoogwaardige ingrediënten, culinaire bezieling en jarenlange ervaring. Sinds 1996 bakken Dimitri Roels en zijn bakkers voedzaam en smaakvol zuurdesembrood. Met succes, want iedereen die de geur van dit bijzondere brood ruikt kan eigenlijk niet meer terug. En wat wil je nog meer dan ambassadeurs als Sergio Herman die je product 3 Michelin sterren brood noemt. En niet voor niks.
Hoe krijg je 3 Michelin sterren brood? Zo dus: selecteren van "grand cru" graan dat wordt geleverd door een Franse coöperatie, weten van elke zak graan bij welke boer het vandaan komt, hoe het is opgeslagen, wie het heeft gemalen en wanneer, gebruik van het beste handmatig gewonnen Keltische zout ter wereld en gevitaliseerd water, het gebruik van zuurdesem in vrijwel alle producten, gebruik van het "moederdeeg" dat al net zo lang bestaat als de zaak (25 jaar), het deeg mengen in plaats van kneden om de enzymatische ontwikkeling niet af te remmen, lang en op de juiste temperatuur een eerste bulkrijs met een 'doorslag' voor luchtigheid, het brood met de hand modelleren, een tweede hele lange rijs in rieten manden met linnen doeken om de optimale smaak en geur te ontwikkelen, afbakken in een hete oven met een stenen vloer voor de extra krokante korst, om vervolgens direct naar de klanten te gaan... Ja er is zelfs een manifest om tot goed brood te komen.
Kijk voor nog veel meer informatie op: https://www.vlaamschbroodhuys.nl/
Frans roggebrood boordevol met de fijnste zwarte krenten uit Griekenland en met zuurdesem gefermenteerd. Eigenlijk is het meer een krentenrogge dan een roggekrenten, want 32% van het brood bestaat uit krenten!
Krenten (32%), water, Roggemeel (17%) [roggemeel], camp remy bloem (tarwe), Meel dimi [tarwemeel, roggemeel, durumgries tarwe], zeezout, plantaardige olie (zonnebloem) en gist.
Niet geschikt voor mensen met een gluten allergie of intolerantie.
*Er wordt in deze bakkerij gewerkt met verschillende allergenen, ondanks voorzorgsmaatregelen kan niet worden uitgesloten dat er kleine sporen hiervan in het product terecht zijn gekomen.
Kilojoule (KJ) | 951 |
Kcal | 227 |
Vet | 0,7 |
Waarvan verzadigd vet | 0,1 |
Koolhydraten | 48 |
Waarvan suikers | 21 |
Eiwit | 4,8 |
Zout | 0,6 |
Frans roggebrood boordevol met de fijnste zwarte krenten uit Griekenland en met zuurdesem gefermente..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen