Malse ribeye (250gr) van de Nederlandse melkkoe (dubbeldoel), minimaal 10 dagen weggehangen. Één van de mooiste stukken van het rund. Uiteraard nog rauw. Lees meer..
Restaurant Smink vindt u in Wolvega. Hier kook ik, Jan Smink, volgens de Smink-stijl een menu op hoog niveau, met veel lef en met een grote dosis beleving. Ik kook met de producten waarmee ik als boerenzoon ben opgegroeid, de liefde voor Friesland spat van het bord. Samen met mijn brigade zorg ik voor een unieke Friese gastronomische ervaring.
Kijk voor meer informatie op: https://www.jansmink.com/
De rauwe ribeye is 250 gram en daarmee een normale portie voor 2 personen. De dubbeldoel ribeye uit de kern van de ribbenkast, maar zonder bot en minimaal 10 dagen weggehangen. Één van de mooiste stukken rundvlees die je kan krijgen. Het wordt ook wel gezien als een gemarmerde biefstuk, oftewel.. nog smaakvoller.
Wij raden aan om de ribeye minimaal 8 uur van te voren uit de vriezer te halen en op een bord in de koelkast te zetten. Eventueel kan de ingevroren gesealde ribeye 10 min in een pan met lauw water worden gelegd.
Ideale bereiding:
Snij de ribeye in mooie stukken van 1cm dik. Serveer direct met de andere (bij)gerechten en geniet!
Tip 1: Voeg tijdens de laatste 20 sec van het bakken een klontje boter toe en haal de ribeye er doorheen. Helemaal perfect maak je het met de Smink Boeren Bruine Boter oftewel Beurre Noisette. Ook te koop bij The Cool Market!
Tip 2: Serveer de ribeye eens met 'tigermilk', een (ceviche)dressing: snijdt 25gr gember, 30gr sjalot, 5gr knoflook, 4gr rode peper heel fijn en zweet aan in een beetje olie, zodat alle smaken goed vrijkomen, maar het niet verkleurd. Voeg 40ml limoensap en de rasp van 2 limoenen toe en geniet!!
De ribeye is een bijgerecht en ideaal in combinatie met gerechten zoals:
Of je eigen favoriete gerecht, leef je uit!
Suggestie van Grapedistrict: Carm, Douro: Bij een mooi stukje mals vlees heb je een wijn nodig die het stukje vlees ondersteund, maar zeker niet overwhelmed. Dat is precies wat deze wijn uit Portugal doet. Fijn, zacht blauw fruit met een lichte houtlagering. Hier te bestellen, of kijk op www.grapedistrict.nl voor nog veel meer mogelijkheden.
Ribeye (rundvlees).
Geen.
Kilojoule (KJ) | 709,0 |
Kcal | 170,0 |
Vet | 9,4 |
Waarvan verzadigd vet | 4,5 |
Koolhydraten | 0,0 |
Waarvan suikers | 0,0 |
Eiwit | 21,2 |
Zout | 0 |
Heerlijk mals stukje vlees
Heerlijk mals stukje vlees
Malse ribeye (250gr) van de Nederlandse melkkoe (dubbeldoel), minimaal 10 dagen weggehangen. Één v..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen