Sluiten

    Ribeye van de melkkoe met aardappelgratin en kalfsjus (2p)

    € 27,50 Op voorraad
    Malse ribeye van een Nederlandse melkkoe met een romige aardappelgratin en kalfsjus. Individueel heerlijk, maar samen echt fantastisch!... Toon meer
    • Flexibiliteit, gemak en fantastisch eten!
    • Gratis bezorging vanaf €60,-

    Productomschrijving

    Restaurant Smink 

    Restaurant Smink vindt u in Wolvega. Hier kook ik, Jan Smink, volgens de Smink-stijl een menu op hoog niveau, met veel lef en met een grote dosis beleving. Ik kook met de producten waarmee ik als boerenzoon ben opgegroeid, de liefde voor Friesland spat van het bord. Samen met mijn brigade zorg ik voor een unieke Friese gastronomische ervaring.

    Kijk voor meer informatie op: https://www.jansmink.com/

    Ribeye van een Nederlandse melkkoe

    Het pakket bevat een ribeye van 250 gram. De ribeye uit de kern van de ribbenkast, maar zonder bot en minimaal 10 dagen weggehangen. Één van de mooiste stukken rundvlees die je kan krijgen. Het wordt ook wel gezien als een gemarmerde biefstuk, oftewel.. nog smaakvoller.

    Aardappelgratin

    500 gram klassieke aardappelgratin tot in perfectie uitgevoerd. Licht kruimige aardappels uit het seizoen in plakjes gesneden en gemengd met verse kruiden, room en ei. Hier wil je alleen maar meer van! De aardappelgratin is ook los te verkrijgen, zie de aanbevolen gerechten onderaan.

    Kalfsjus

    100ml kalfsjus extra aangezet met sjalot. Voor deze huisgemaakte kalfsjus zou je thuis minimaal een dag uit moeten trekken. De beenderen worden eerst gepinceerd (geroosterd), waarna gekookt in water en ontvet en afgeschuimd. Vervolgens worden de extra smaakmakers toegevoegd, zoals het bouquet aan groenten, kruiden, specerijen, wijn, rode port, etc. De bouillon staat dan 12 uur heel rustig te trekken zonder deksel. Na het trekken wordt de bouillon gezeefd en verder ingekookt, om als laatste even aangezet te worden in een klein beetje boter met sjalot, zodat jij een perfecte kalfsjus hebt! De kalfsjus is ook los te verkrijgen, zie de aanbevolen gerechten onderaan.

    Bereidingen

    Tip 1: Voeg tijdens de laatste 20 sec van het bakken een klontje boter toe en haal de ribeye er doorheen. Helemaal perfect maak je het met de Smink Boeren Bruine Boter oftewel Beurre Noisette. Ook te koop bij The Cool Market!

    Tip 2: Serveer de ribeye eens met 'tigermilk', een (ceviche)dressing: snijdt 25gr gember, 30gr sjalot, 5gr knoflook, 4gr rode peper heel fijn en zweet aan in een beetje olie, zodat alle smaken goed vrijkomen, maar het niet verkleurd. Voeg 40ml limoensap en de rasp van 2 limoenen toe en geniet!!

    Tips voor een complete maaltijd

    De ribeye met aardappelgratin en kalfsjus is een behoorlijke maaltijd voor 2, maar kan goed vergezeld gaan met een eenvoudige groene salade een groente gerecht, of bijgerechten zoals;

    • De knolselderij- of bospeenpuree, van restaurant Smink
    • Eenvoudige in de oven gegrilde broccoliroosjes met citroen, peper en zout

    Of je eigen favoriete groente gerecht, leef je uit! 

    Wijnsuggestie

    ...

    Ingrediënten

    Ribeye: rundvlees

    Aardappelgratin; Aardappel, room, ei, nootmuskaat, zout en peper

    Kalfsjus; Kalfsbeenderen en schenkels, water, rode wijn, port, wortel, ui, bleekselderij, tijm, laurierblad, peper, paddenstoel, knoflook, tomatenpuree, roomboter, zout

    Allergenen

    Niet geschikt voor mensen met een melk inclusief lactose, ei, selderij allergie of intolerantie.

    *Ondanks voorzorgsmaatregelen kan niet worden uitgesloten dat er kleine sporen van allergenen in het product terecht zijn gekomen.

    Voedingswaarde per 100 gram

    Bekijk de gegevens van de individuele gerechten via de volgende links: Ribeye, Kalfsjus, Aardappelgratin.

    Reviews

    5 from 5Based on 1 reviews
    Schrijf je eigen review
    5 from 5
    Heerlijk vlees, maar het is nog niet klaar gemaakt. Dus ik snap niet wat er anders aan is dan de prima ribeye die ik ook bij mijn slager kan kopen. En bij de slager is het minder duur.
    Gepost door: Babs de Booys op 27 September 2021

    Aanbevolen

    Ook nog lekker!

    Recent bekeken

    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »