Sluiten

    NIEUW! Opa's prijswinnende Erwtensoep met de huisgerookte en gemaakte rookworst

    € 9,95 Op voorraad
    NIEUW! Echte Nederlandse erwtensoep met o.a. de huisgemaakte rookworst. Het recept is verfijnd door opa Pott en wint al jaren prijzen. Geniet van het vakmanschap.... Toon meer
    2 variaties 1 liter (2p)
    • Flexibiliteit, gemak en fantastisch eten!
    • Gratis bezorging vanaf €60,-

    Productomschrijving

    Nederlandse erwtensoep met o.a. huisgemaakte rookworst is een portie van circa 1 of een 1/2 liter. Vaak is een kom van 500ml aangevuld met bijvoorbeeld een broodje voldoende als maaltijd voor 1 persoon.

    Keurslager Pott en Zoon 

    Keurslager Pott is al meer dan 50 jaar een begrip in Utrecht en omstreken. De slagerij is gestart door "opa" Pott en vanaf 1986 is langzaamaan het ambacht doorgegeven aan zoon Rob. Keurslager Pott staat bekend om de zelfgemaakte producten. Hier wordt nog echte ambacht uitgevoerd, van het Zeeuwse spek wat 3 dagen wordt gemarineerd, de huisgebraden rosbief tot de prijswinnende huisgemaakte en gerookte rookworst. Dezelfde rookworst die uiteraard ook weer in de prijswinnende erwtensoep gaat. Kom langs in de winkel in Utrecht, laat je adviseren en maak kennis met kwaliteit! Kijk voor meer informatie op: www.pott.keurslager.nl/home/ 

    Opa's Erwtensoep

    De erwtensoep is een combinatie van kennis en kunde. Opa Pott heeft talloze tests gedaan om het recept steeds weer verder te doorgronden en te verfijnen. Het 14 uur durende proces begint met het maken van een goede bouillon, waar vervolgens stapsgewijs verse producten van hoge kwaliteit aan worden toegevoegd, zoals 'droog' en gerijpt varkensvlees en verse groenten. Het proces eindigt met het proeven door Rob en zijn vrouw Hester om de soep perfect op smaak te krijgen. Echte ambacht. Het resultaat is een erwtensoep die niet voor niks prijzen toegekend krijgt van de Keurslager vakjury. Zeer gewaardeerd door de klanten van de slagerij en onvergelijkbaar met de meeste erwtensoepen die in Nederland te verkrijgen zijn. Door het proeven van deze erwtensoep begrijp je waarom het gerecht zo populair is geworden en gebleven in Nederland.

    Bereiding van de soep

    Ontdooi en verwarm de soep door de gevacumeerde verpakking in een pan met ruim kokend water te leggen en het water rustig te laten doorkoken. De liter zak zal in 15-20 min helemaal verwarmd zijn en de halve liter zak in 10-15 min. Knip de zak voorzichtig open en vul de soepkop, of een mooi diep bord met de erwtensoep. Serveer zo gewenst met een lekker broodje en geniet!

    Uiteraard kan de soep ook al een dag van te voren in de koelkast worden gelegd om deze volledig te laten ontdooien. De soep kan naar wens dan ook opgewarmd worden in een pannetje.

    Ontdooien en opwarmen in de stoomoven is ook mogelijk, raadpleeg hiervoor de eigen gebruiksaanwijzing van de stoomoven. 

    Tip: Roggebrood met katenspek blijft een fantastische combinatie, maar ook wat sambal of een geroosterd broodje met roomboter is heerlijk bij de erwtensoep.

    Tips voor een complete maaltijd

    Een kom soep van 500ml is voor een gemiddeld persoon voldoende als maaltijd soep voor tijdens de lunch, of als avondmaaltijd. Zeker met een broodje erbij (zie de tips).

    Drank suggesties

    Wijnsuggestie van Grapedistrict: Weingut Soellner Hengstberg Grüner Veltliner: Bij zo'n heerlijk winters vol gerecht heb je een mooie frisse tegenhanger nodig. De wijn heeft een pepertje met daarnaast smaken van frisse groene appel en bloesem wat ervoor zorgt dat elke hap spannend blijft. Boven op de Hengstenberg langs de uitgestrekte Donau heeft Toni Soellner zijn grüner veltliner Stokken staan. Omdat Toni’s druiven veel zon pakken op 370 meter boven zeeniveau, worden de druiven veel complexer en zachter dan andere grüners. Hier te bestellen, of kijk op www.grapedistrict.nl voor nog veel meer mogelijkheden.

    Ingrediënten

    Water, spliterwten, aardappels, huisgemaakte rookworst, varkensvlees, gerookt spek, knolselderij, prei, wortel, bladpeterselie, spekpoeder, aroma, zout, kurkuma, witte peper.

    Allergenen

    Niet geschikt voor mensen met een selderij, soja, ei of mosterd allergie of intolerantie.

    *Ondanks voorzorgsmaatregelen kan niet worden uitgesloten dat er kleine sporen van allergenen in het product terecht zijn gekomen.

    Voedingswaarde per 100 gram 

    Kilojoule (KJ)642,3
    Kcal153,4
    Vet7,3
    Waarvan verzadigd vet2,8
    Koolhydraten12,7
    Waarvan suikers1,3
    Eiwit8,5
    Zout0,8

     

    The Cool Market, EET ALTIJD LEKKER

    Reviews

    0 from 5Based on 0 reviews
    Schrijf je eigen review

    Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product..

    Aanbevolen

    Ook nog lekker!

    Recent bekeken

    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »