Echte Nederlandse erwtensoep met o.a. de huisgemaakte rookworst. Het recept is verfijnd door opa Pott en wint al jaren prijzen. Geniet van het vakmanschap!
Voor 1 persoon 1/2 liter
Voor 2 personen 1 liter
Bereiding, tips en meer informatie
Lees meer..
1. Ontdooi en verwarm de soep door de gevacumeerde verpakking in een pan met ruim kokend water te leggen en het water rustig te laten doorkoken. De liter zak zal in 15-20 min helemaal verwarmd zijn en de halve liter zak in 10-15 min.
2. Knip de zak voorzichtig open en vul de soepkop, of een mooi diep bord met de erwtensoep.
3. Serveer zo gewenst met een lekker broodje en geniet!
Uiteraard kan de soep ook al een dag van te voren in de koelkast worden gelegd om deze volledig te laten ontdooien. De soep kan naar wens dan ook opgewarmd worden in een pannetje.
Ontdooien en opwarmen in de stoomoven is ook mogelijk, raadpleeg hiervoor de eigen gebruiksaanwijzing van de stoomoven.
Tip: Roggebrood met katenspek blijft een fantastische combinatie, maar ook wat sambal of een geroosterd broodje met roomboter is heerlijk bij de erwtensoep.
Een kom soep van 500ml is voor een gemiddeld persoon voldoende als maaltijd soep voor tijdens de lunch, of als avondmaaltijd. Zeker met een broodje erbij (zie de tips).
Keurslager Pott is al meer dan 50 jaar een begrip in Utrecht en omstreken. De slagerij is gestart door "opa" Pott en vanaf 1986 is langzaamaan het ambacht doorgegeven aan zoon Rob. Keurslager Pott staat bekend om de zelfgemaakte producten. Hier wordt nog echte ambacht uitgevoerd, van het Zeeuwse spek wat 3 dagen wordt gemarineerd, de huisgebraden rosbief tot de prijswinnende huisgemaakte en gerookte rookworst. Dezelfde rookworst die uiteraard ook weer in de prijswinnende erwtensoep gaat. Kom langs in de winkel in Utrecht, laat je adviseren en maak kennis met kwaliteit! Kijk voor meer informatie op: www.pott.keurslager.nl/home/
De erwtensoep is een combinatie van kennis en kunde. Opa Pott heeft talloze tests gedaan om het recept steeds weer verder te doorgronden en te verfijnen. Het 14 uur durende proces begint met het maken van een goede bouillon, waar vervolgens stapsgewijs verse producten van hoge kwaliteit aan worden toegevoegd, zoals 'droog' en gerijpt varkensvlees en verse groenten. Het proces eindigt met het proeven door Rob en zijn vrouw Hester om de soep perfect op smaak te krijgen. Echte ambacht. Het resultaat is een erwtensoep die niet voor niks prijzen toegekend krijgt van de Keurslager vakjury. Zeer gewaardeerd door de klanten van de slagerij en onvergelijkbaar met de meeste erwtensoepen die in Nederland te verkrijgen zijn. Door het proeven van deze erwtensoep begrijp je waarom het gerecht zo populair is geworden en gebleven in Nederland.
Wijnsuggestie van Grapedistrict: Weingut Soellner Hengstberg Grüner Veltliner: Bij zo'n heerlijk winters vol gerecht heb je een mooie frisse tegenhanger nodig. De wijn heeft een pepertje met daarnaast smaken van frisse groene appel en bloesem wat ervoor zorgt dat elke hap spannend blijft. Boven op de Hengstenberg langs de uitgestrekte Donau heeft Toni Soellner zijn grüner veltliner Stokken staan. Omdat Toni’s druiven veel zon pakken op 370 meter boven zeeniveau, worden de druiven veel complexer en zachter dan andere grüners. Hier te bestellen, of kijk op www.grapedistrict.nl voor nog veel meer mogelijkheden.
Water, spliterwten, aardappels, huisgemaakte rookworst, varkensvlees, gerookt spek, knolselderij, prei, wortel, bladpeterselie, spekpoeder, aroma, zout, kurkuma, witte peper.
Niet geschikt voor mensen met een selderij, soja, ei en/of mosterd allergie of intolerantie.
*Ondanks voorzorgsmaatregelen kan niet worden uitgesloten dat er kleine sporen van allergenen in het product terecht zijn gekomen.
Kilojoule (KJ) | 642,3 |
Kcal | 153,4 |
Vet | 7,3 |
Waarvan verzadigd vet | 2,8 |
Koolhydraten | 12,7 |
Waarvan suikers | 1,3 |
Eiwit | 8,5 |
Zout | 0,8 |
Rijk gevulde soep, Heerlijke winterkost, en extra lekker met roggebrood en katenspek. Een echte aanrader
Rijk gevulde soep, Heerlijke winterkost, en extra lekker met roggebrood en katenspek. Een echte aanrader
Echte Nederlandse erwtensoep met o.a. de huisgemaakte rookworst. Het recept is verfijnd door opa Pot..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen