Sluiten

    Pesto Genovese en Spaghettoni voor 2

    € 16,50 Op voorraad
    Echte authentieke Pesto Genovese, gemaakt volgens de officiële richtlijnen en verse Spaghettoni voor 2 personen. Waan je even in Italië!... Toon meer
    • Flexibiliteit, gemak en fantastisch eten!
    • Gratis bezorging vanaf €60,-

    Productomschrijving

    Restaurant Belcapo 

    Eten, beleven en genieten. Dompel je onder in de traditie van de Italiaanse keuken. Belcapo neemt je mee op een culinaire reis vol tradities, pure smaaksensaties en eigentijdse ambachtelijke specialiteiten. Kijk voor meer informatie en de mogelijkheid tot reserveren op: www.belcapo.nl

    En naast lekker eten deelt Belcapo ook haar kennis. Dompel je HIER onder in alles over de 10 meest bekende klassieke Italiaanse pastasauzen en HIER in alles over de verschillende pastavormen en soorten!

    Pasta Pesto Genovese 

    De pesto Genovese is 200ml pesto en in combinatie met de 350 gram verse pasta (Spaghettoni; iets dikker dan spaghetti) is dit een hoofdgerecht voor 2 personen. Met vervolgens nog een bijgerecht (bijvoorbeeld gegrilde groente en/of een salade) is dit een volledige maaltijd. 

    De pesto Genovese wordt volledig volgens het traditionele en officieel beheerde recept (Il Consorzio del Pesto Genovese) uit Genua gemaakt met 7 ingrediënten. De perfecte verhoudingen tussen verse blaadjes basilicum, D.O.P. Parmezaanse kaas, D.O.P. Pecorino kaas, D.O.P. olijfolie uit Campagnia, pijnboompitten, knoflook en zeezout.

    De verse Spaghettoni voor 2 personen is +/- 350 gram. De Spaghettoni wordt handgemaakt met Zuid-Italiaans meel van hoge kwaliteit. Een echt ambachtelijk proces, waarbij gebruik wordt gemaakt van o.a. een bronzen mal. Door de bronzen mal krijgt de pasta net wat extra structuur, waardoor sauzen nog beter worden vastgehouden. Je proeft het verschil!

    Proef hoe pasta Pesto Genovese hoort te smaken en je begrijpt meteen waarom het over de hele wereld zo populair is geworden!

    Bereiding van de Pasta Pesto Genovese

    Wij raden aan om de Pasta en de Pesto langzaam te laten ontdooien door hem een paar uur van te voren uit de vriezer te halen en op een bord in de koelkast te leggen, of even in de verpakking 10 min in een pan met lauw water te leggen. Vervolgens gebruik je de pesto op kamertemperatuur. Verwarm de pesto niet.

    Eventueel kan de Spaghettoni ook direct ingevroren in het kookwater, reken dan iets meer kooktijd. Breng minimaal een liter water aan de kook met per liter een theelepel zout. Kook de Spaghettoni vervolgens in +/-3 minuten beetgaar (al dente) of iets langer naargelang je smaak. Proef de Spaghettoni altijd even, het is een ambachtelijk product wat niet altijd exact hetzelfde is. Roer vervolgens de pesto Genovese door de warme afgegoten pasta. Het liefst op een mooie voorverwarmde schaal! Dien de Pasta met pesto Genovese met de andere (bij)gerechten op en geniet!

    Tip: Voor het serveren wat extra Parmezaanse kaas er overheen raspen wordt door vrijwel elke Italiaan wel gewaardeerd!

    Tips voor een complete maaltijd

    De pasta met pesto Genovese is voor de meeste personen een behoorlijke maaltijd, maar heerlijk is het om er wat rucola doorheen te mengen of een groene salade ernaast te serveren. Of bijgerechten zoals:

    • Beetgaar gekookte sperziebonen gemengd met kruidenboter, peper en zout.
    • In wat boter gebakken kerstomaatjes, totdat ze beginnen te barsten met wat verse peper, zout en dille.
    • Geroosterde pompoen uit de oven met salie, peper en zout. 
    • Gebakken kleine stukjes courgette met knoflook met op het eind wat verse tomaat en wat zout en peper.

    Het is erg leuk om een keer een Italiaanse uitgebreide lunch of diner te organiseren en verschillende gerechten van Belcapo te combineren. Een mooie gedekte tafel, zo mogelijk in de tuin en dan genieten alsof je in Italië bent met je naasten!

    Wijnsuggestie

    Suggestie van Grapedistrict: Colpaola Verdicchio de Matelica: Een heerlijke wijn van een klein wijnhuis uit Matelica. Het wijnhuis heeft slechts 10 hectare en een eigen uniek micro klimaat. Hij heeft aroma's van zachte bloesem, onrijpe wilde perzik en toch nog mineraliteit. Perfect dus voor bij de pure pasta Genovese! Hier te bestellen, of kijk op www.grapedistrict.nl voor nog veel meer mogelijkheden.

    Maak er een borrel, feesthap of voorgerecht van! 

    Serveer de pasta pesto Genovese in kleine porties als voorgerecht (Primi Piatti)

    Ingrediënten en herkomst

    Ingrediënten pesto Genovese: basilicum, D.O.P. Parmezaanse kaas, D.O.P. Pecorino kaas, D.O.P. olijfolie uit Campagnia, pijnboompitten, knoflook en zeezout.

    De kazen en olijfolie komen uit beschermde Italiaanse regio's, waar de kwaliteit van wordt gecontroleerd.

    Ingrediënten Spaghettoni: Bloem 00 en ei.

    Allergenen

    Niet geschikt voor mensen met een Noten, gluten, ei en/of melk inclusief lactose allergie of intolerantie.

    *Ondanks voorzorgsmaatregelen kan niet worden uitgesloten dat er kleine sporen van allergenen in het product terecht zijn gekomen.

    Voedingswaarde per 100 gram

    Kilojoule (KJ)1560,4
    Kcal373,9
    Vet22,1
    Waarvan verzadigd vet5,0
    Koolhydraten29,4
    Waarvan suikers1,3
    Eiwit13,4
    Zout0,4

    Reviews

    0 from 5Based on 0 reviews
    Schrijf je eigen review

    Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product..

    Aanbevolen

    Ook nog lekker!

    Recent bekeken

    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »