Navraten Korma, een milde curry met veel verse groente in een romige kokossaus met o.a. amandel en rozijnen. Een vegetarische parel uit de Indiase keuken!
Voor 2 personen +/-650gr (zonder rijst)
Bereiding, tips en meer informatie
Lees meer..
*Navratan Korma wordt vaak samen gegeten met (gekruide) rijst, andere Indiase gerechten of naanbrood.
1. Ontdooien. Gebruik de ontdooistand van de magnetron, of zet ca. 8 uur van te voren in de koelkast. 2. Verwarm tot tegen het kookpunt in een pan, of in ca. 5 min met deksel op 750w in de magnetron, tussentijds 1-2 keer doorroeren en de warmte beoordelen.
3. Dien de Navratan Korma met eventuele (bij)gerechten op een mooi bord of schaal op en geniet!
Tip: Het toevoegen van verse koriander, rode ui en wat boter is altijd een goed idee. Door zelf wat verse raita (zie recept hieronder) te maken til je het gerecht ook weer naar een hoger niveau!
De Navratan Korma is vaak onderdeel van Indiase Thali's met een aantal van onderstaande gerechten:
Maar ook heerlijk op uw eigen of onderstaande manier!
Kook (Basmati) rijst zoals aangegeven op de verpakking. Voor een extra smaaksensatie kan er bijvoorbeeld saffraan, komijnzaad en wat zout, etc worden toegevoegd aan het kookwater.
Maak een frisse salade met sla, ananas/mango, mais en een yoghurtdressing.
Maak verse (kheere ka) raita van yoghurt, komkommer en verse koriander in combinatie met een mix van; komijn, mosterdzaad, chilipoeder, masala kruiden en zout.
Maak het vooral zo complex als waar u zelf op dat moment aan toe bent. Eet smakelijk!
India Palace staat voor het echte India. Alle gerechten worden op traditionele wijze bereidt door koks uit India. Proef onze fantastische gerechten en ervaar India. Kijk voor meer informatie en de mogelijkheid tot reserveren op: www.indiapalace-apeldoorn.nl
Korma staat voor de kooktechniek van smoren in een room/yoghurt saus of bouillon. Het is al eeuwenoud en komt waarschijnlijk van origine uit het Mongoolse rijk. Er wordt gezegd dat het ook bij de inauguratie van de Taj Mahal aan de gasten werd geserveerd. Navratan staat voor "negen edelstenen" verwijzend naar de vele soorten groenten in het gerecht. De Navratan Korma van India Palace is een heerlijke mild kruidige vegetarische curry met heel veel groente die in (kokos)room zijn gesmoord!
Suggestie van Grapedistrict: Lista Negra Reserve: Een volle maar aromatische witte wijn gemaakt van zowel de arinto als de chardonnay druif met maar liefst vier maanden houtlagering. Het tropische fruit is zeker aanwezig en daardoor kan hij de pittige en kruidige curry goed aan. Hier te bestellen, of kijk op www.grapedistrict.nl voor nog veel meer mogelijkheden.
Serveer de Navratan Korma in kleine porties met een stuk Naan en wat raita als borrelhap of voorgerecht.
Ui, wortel, aardappel, bloemkool, peultjes, doperwten, courgette, ananas, guave, paneer, rozijnen, tomatenpuree, kookroom, kokosmelk, roomboter, garam masala kruidenmix, cashewnoten, zonnebloemolie, peper, zout.
Niet geschikt voor mensen met een noten, melk inclusief lactose allergie of intolerantie.
*Ondanks voorzorgsmaatregelen kan niet worden uitgesloten dat er kleine sporen van allergenen in het product terecht zijn gekomen.
Kilojoule (KJ) | 463,3 |
Kcal | 111,1 |
Vet | 6,3 |
Waarvan verzadigd vet | 3,6 |
Koolhydraten | 9,4 |
Waarvan suikers | 5,5 |
Eiwit | 3 |
Zout | 0,6 |
Navraten Korma, een milde curry met veel verse groente in een romige kokossaus met o.a. amandel en r..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen