Sluiten

    Framboise extase

    € 5,99 Op voorraad
    IJs van 24-karaats frambozen met verse sinaasappel-, limoen- en citroensap. Discover a world of flavour!... Toon meer
    • Flexibiliteit, gemak en fantastisch eten!
    • Gratis bezorging vanaf €60,-

    Productomschrijving

    Professor Grunschnabel 

    Professor Grunschnabel maakt al sinds 2003 superlekker ijs in hele bijzondere, avontuurlijke, perfect gebalanceerde smaken. We doen dat van de allermooiste verse ingrediënten. Betoverend lekker en speels ijs, dat ook nog eens 100% plantaardig is.

    Waar komt de naam Professor Grunschnabel vandaan? Veel mensen zijn daar nieuwsgierig naar. Een Professor is het tegenovergestelde van een Grunschnabel: een bedaarde geleerde tegenover een jonge spring-in-het-veld met veel praatjes. De merknaam staat symbool voor spelen en leren, de contrasten in onze ijs-smaken, maar ook de overtuiging dat je nooit te oud of te jong bent om te leren.

    Vegan, vrij van allergenen, en vol van smaak. IJs zoals wij dat zelf willen eten, gewoon superlekker èn voor iedereen.

    Kijk voor meer informatie ook op: www.grunschnabel.com

    Framboise extase

    IJs van 24-karaats frambozen met verse sinaasappel-, limoen- en citroensap.

    De framboos, verre familie van de roos en de deftige tante is van de aardbei, is een fantastische vrucht. Er is geen ander niet-tropische vrucht die zo'n extase kan geven: de perfecte balans tussen zoet en zuur en peilloze complexiteit van de smaak… Dit moesten en zouden we proberen vast te leggen in een ijs-smaak. We gebruiken hele frambozen in ons receptuur, dat zal je niet verbazen.

    Eten van het ijs

    Eat while frozen!  

    Tip: Zet het ijs een kwartier van te voren buiten de vriezer, zodat je makkelijker kan scheppen.

    Maak er een nagerecht van! 

    Houd het simpel met wat vers fruit en/of gekruimelde koek, of ga los en maak een vegan bananasplit of een (alcoholvrije) scroppino! (zie de recepten hieronder).

    Vegan Bananasplit (inspiratie: Puur Suzanne, puursuzanne.nl)

    Dit heb je nodig voor 2 personen:

    • 30 gram pecannoten
    • 2 eetlepels ahornsiroop
    • snufje zout
    • 4 bollen ijs, bijv. Framboise Extase
    • 2 bananen
    • 40 gram pure chocolade
    • een handje zomer fruit (blauwe bessen en frambozen)
    • een paar blaadjes munt

    Zo maak je hem:

    1. Maak allereerst de pecannoten crunch. Verwarm de oven voor op 180 graden.
    2. Verkruimel de pecannoten in een kom. Meng met twee eetlepels ahornsiroop en een snuf zout. Doe de pecannoten op een bakplaat en zet voor 15 minuten in de voorverwarmde oven.
    3. Haal het ijs uit de vriezer. Zo kan het alvast wat zachter worden.
    4. Smelt de chocolade au bain-marie.
    5. Snijd de bananen doormidden en verdeel over twee borden.
    6. Schep op elke banaan twee bolletjes ijs.
    7. Druppel de gesmolten chocolade eroverheen.
    8. Verdeel de pecannoten crunch en het zomerfruit over de twee borden.
    9. Garneer met de blaadjes munt.

    Enjoy!

    Scroppino Framboos (inspiratie: Corine van lactosevrijeten.nl)

    Dit heb je nodig voor 1 persoon:

    • 50 ml Champagne/Prosecco of 7-up
    • 2 flinke bolletjes Framboise extase van Professor Grunschnabel
    • scheutje citroensap

    Zo maak je hem:

    1. Doe de drank, scheutje citroensap en het lactosevrije ijs in een blender of kom. En maak het lekker luchtig met de blender of staafmixer.
    2. Schenk in mooie champagneglazen.
    3. Steek er een rietje in en snij schijfjes van een citroen. Zet deze op het glas.

    Enjoy!

    Of ga een keer los en maak een van onderstaande gerechten!

    Sorbet ijstaart voor 10 personen, bekijk hier de inspiratie van Foodinista

    Waffle ice cream sandwiches, bekijk hier de inspiratie van tothemoen

    IJs met banaan uit de oven, bekijk hier de inspiratie van Corine

    Brownie met ijs, bekijk hier de inspiratie van Rotterdamfood

    Baked Alaska (ijs met cake eromheen), bekijk hier de inspiratie van ongewoonlekker

    Enjoy!

    Wijnsuggestie

    Wijnsuggestie van Grapedistrict: Andrea Rinaldi Moscato d'Asti DOCG: Deze licht zoete en mousserende moscato uit het noorden van Italië is al genieten op zich. In combinatie met een heerlijk bolletje ijs is het al helemaal een groot feest! Het is verfrissend en nog laag in alcohol ook! Hier te bestellen, of kijk op www.grapedistrict.nl voor nog veel meer mogelijkheden.

    Ingrediënten 

    Fram­bo­zen (37%), wa­ter, sui­ker, si­naas­ap­pel­sap (2.2%), li­moen­sap (1.6%), dex­tro­se, ci­troen­sap (0.5%), sta­bi­li­sa­to­ren: agar-agar, jo­han­nes­brood­pit­meel, gu­ar­gom, xan­thaan­gom.

    Allergenen

    Er zitten geen allergenen in dit product.

    *Ondanks voorzorgsmaatregelen kan niet worden uitgesloten dat er kleine sporen van allergenen in het product terecht zijn gekomen.

    Voedingswaarde per 100 gram 

    Kilojoule (KJ)368,0
    Kcal88,0
    Vet0,0
    Waarvan verzadigd vet0,0
    Koolhydraten21,0
    Waarvan suikers21,0
    Eiwit0,32
    Zout0

     

    Reviews

    5 from 5Based on 1 reviews
    Schrijf je eigen review
    5 from 5
    In elk geval het lekkerste frambozenijs dat ik ooit gegeten heb!
    Gepost door: Misha Valk op 22 Augustus 2021

    Aanbevolen

    Ook nog lekker!

    Recent bekeken

    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »