Fish Badami, gepaneerde en gefrituurde Tilapiafilet in een milde curry van amandelen, cashewnoten en room. Lees meer..
India Palace staat voor het echte India. Alle gerechten worden op traditionele wijze bereidt door koks uit India. Proef onze fantastische gerechten en ervaar India. Kijk voor meer informatie en de mogelijkheid tot reserveren op: www.indiapalace-apeldoorn.nl
De Fish Badami is 650 gram en daarmee voldoende voor 2 personen.
Badam is het Indiase (Hindi) woord voor amandel een belangrijk onderdeel van de curry.
Meer over oorsprong Fish Badami?
De Tilapiafilet wordt eerst gepaneerd met kikkererwtenmeel en gefrituurd, zodat hij goed zijn structuur behoudt, maar wel de smaken kan opnemen. Vervolgens wordt hij geserveerd in een heerlijke milde Badami curry op basis van o.a. amandelen, cashewnoten en kokosmelk.
*Fish Badami wordt vaak samen gegeten met (gekruide) rijst een groente gerecht, naanbrood of een aardappelgerecht. Zie hiervoor de aanbevolen producten onderaan.
Wij raden aan om de Fish Badami langzaam te laten ontdooien door hem 12 uur van te voren uit de vriezer te halen en op een bord in de koelkast te zetten. Eventueel zou de Fish Badami 10-15 min langzaam op de ontdooi stand in de magnetron gezet kunnen worden. Vervolgens de Fish Badami in een pan met een klein beetje roomboter langzaam opwarmen en 5 minuten tegen de kook aan houden. Schep hierbij de vis voorzichtig 1 of 2 keer om, zodat hij niet opgaat in de curry. Dien de Fish Badami met de andere (bij)gerechten op een mooi bord of schaal op en geniet!
Tip: Het toevoegen van verse koriander, rode ui en wat boter is altijd een goed idee. Door zelf wat verse raita (zie recept hieronder) te maken til je het gerecht ook weer naar een hoger niveau!
De Fish Badami is vaak onderdeel van Indiase Thali's met een aantal van onderstaande gerechten:
Maar ook heerlijk op je eigen of onderstaande manier!
Kook (Basmati) rijst zoals aangegeven op de verpakking. Voor een extra smaaksensatie kan er bijvoorbeeld saffraan, komijnzaad en wat zout, etc worden toegevoegd aan het kookwater.
Maak een frisse salade met sla, ananas/mango, mais en een yoghurtdressing.
Maak verse (kheere ka) raita van yoghurt, komkommer en verse koriander in combinatie met een mix van; komijn, mosterdzaad, chilipoeder, masala kruiden en zout.
Maak het vooral zo complex als waar je zelf op dat moment aan toe bent. Eet smakelijk!
Suggestie van Grapedistrict: Bodegas Encima Cigüena:Een wijn gemaakt van zuivere Godello met een onmiskenbare mineraliteit en sappige fruit aroma's van peer en witte perzik. Zowel met de mooie vis als de kruidigheid van een curry een fantastische combinatie! Hier te bestellen, of kijk op www.grapedistrict.nl voor nog veel meer mogelijkheden.
Serveer de Fish Badami in kleine porties met een stuk Naan en wat raita als borrelhap of voorgerecht.
Tilapia, ui, tomaat, koksroom, amandelen, cashewnoten, suiker, meel, peper, zout.
Niet geschikt voor mensen met een noten, gluten, vis en melk inclusief lactose allergie of intolerantie.
*Ondanks voorzorgsmaatregelen kan niet worden uitgesloten dat er kleine sporen van allergenen in het product terecht zijn gekomen.
Kilojoule (KJ) | 485,6 |
Kcal | 115,8 |
Vet | 5,3 |
Waarvan verzadigd vet | 2,0 |
Koolhydraten | 6,6 |
Waarvan suikers | 4,2 |
Eiwit | 10,0 |
Zout | 0,5 |
Fish Badami, gepaneerde en gefrituurde Tilapiafilet in een milde curry van amandelen, cashewnoten en..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen