Productinformatie
Fish Badami, gepaneerde en gefrituurde Tilapiafilet in een milde curry van amandelen, cashewnoten en room.
Bereidingsinstructie
1. Ontdooien. Gebruik de ontdooistand van de magnetron 10-15 min, of laat langzaam in 12 uur in de koelkast ontdooien.
2. Verwarm vervolgens de Fish Badami in een pan met een klein beetje roomboter langzaam en houdt 5 minuten tegen de kook aan. Schep hierbij de vis voorzichtig 1 of 2 keer om, zodat hij niet opgaat in de curry.
3. Dien de Fish Badami met eventuele (bij)gerechten op een mooi bord of schaal op en geniet!
Tip: Het toevoegen van verse koriander, rode ui en wat boter is altijd een goed idee. Door zelf wat verse raita (zie recept hieronder) te maken til je het gerecht ook weer naar een hoger niveau!
Tips voor een complete maaltijd
De Fish Badami is vaak onderdeel van Indiase Thali's met een aantal van onderstaande gerechten:
- Dal Makhni
- Tandoori brood zoals knoflook en boter Naan
- Rijstgerechten zoals Pilau Rice en Jeera Rice
- Lamsgerecht zoals Rogan Josh
- Groenten gerechten zoals Channa Masala en Aloo Gobi
- Kipgerechten zoals Butter Chicken, Chicken Tikka Masala of Chicken Madras
Maar ook heerlijk op uw eigen of onderstaande manier!
Kook (Basmati) rijst zoals aangegeven op de verpakking. Voor een extra smaaksensatie kan er bijvoorbeeld saffraan, komijnzaad en wat zout, etc worden toegevoegd aan het kookwater.
Maak een frisse salade met sla, ananas/mango, mais en een yoghurtdressing.
Maak verse (kheere ka) raita van yoghurt, komkommer en verse koriander in combinatie met een mix van; komijn, mosterdzaad, chilipoeder, masala kruiden en zout.
Maak het vooral zo complex als waar u zelf op dat moment aan toe bent. Eet smakelijk!
Restaurant India Palace
India Palace staat voor het echte India. Alle gerechten worden op traditionele wijze bereidt door koks uit India. Proef onze fantastische gerechten en ervaar India. Kijk voor meer informatie en de mogelijkheid tot reserveren op: www.indiapalace-apeldoorn.nl
Fish Badami
De Fish Badami is 650 gram en daarmee voldoende voor 2 personen.
Badam is het Indiase (Hindi) woord voor amandel een belangrijk onderdeel van de curry.
Meer over oorsprong Fish Badami?
De Tilapiafilet wordt eerst gepaneerd met kikkererwtenmeel en gefrituurd, zodat hij goed zijn structuur behoudt, maar wel de smaken kan opnemen. Vervolgens wordt hij geserveerd in een heerlijke milde Badami curry op basis van o.a. amandelen, cashewnoten en kokosmelk.
Wijnsuggestie
Suggestie van Grapedistrict: Bodegas Encima Cigüena: Een wijn gemaakt van zuivere Godello met een onmiskenbare mineraliteit en sappige fruit aroma's van peer en witte perzik. Zowel met de mooie vis als de kruidigheid van een curry een fantastische combinatie! Hier te bestellen, of kijk op www.grapedistrict.nl voor nog veel meer mogelijkheden.
Maak er een borrel, feesthap of voorgerecht van!
Serveer de Fish Badami in kleine porties met een stuk Naan en wat raita als borrelhap of voorgerecht.
Ingrediënten
Tilapia, ui, tomaat, koksroom, amandelen, cashewnoten, suiker, meel, peper, zout.
Allergenen
Niet geschikt voor mensen met een noten, gluten, vis en melk inclusief lactose allergie of intolerantie.
*Ondanks voorzorgsmaatregelen kan niet worden uitgesloten dat er kleine sporen van allergenen in het product terecht zijn gekomen.
Voedingswaarde per 100 gram
Kilojoule (KJ) | 485,6 |
Kcal | 115,8 |
Vet | 5,3 |
Waarvan verzadigd vet | 2,0 |
Koolhydraten | 6,6 |
Waarvan suikers | 4,2 |
Eiwit | 10,0 |
Zout | 0,5 |