Sluiten

    Eekhoorntjesbrood en Truffel pastasaus (2p)

    € 11,50 Op voorraad
    Eekhoorntjesbrood (Porcini) en Truffel pastasaus voor 2. Een echte Belcapo-klassieker nu in jouw keuken. Pronto! Let op: alleen saus!... Toon meer
    • Flexibiliteit, gemak en fantastisch eten!
    • Gratis bezorging vanaf €60,-

    Productomschrijving

    Restaurant Belcapo 

    Eten, beleven en genieten. Dompel je onder in de traditie van de Italiaanse keuken. Belcapo neemt je mee op een culinaire reis vol tradities, pure smaaksensaties en eigentijdse ambachtelijke specialiteiten. Kijk voor meer informatie en de mogelijkheid tot reserveren op: www.belcapo.nl

    En naast lekker eten deelt Belcapo ook haar kennis. Dompel je HIER onder in alles over de 10 meest bekende klassieke Italiaanse pastasauzen en HIER in alles over de verschillende pastavormen en soorten!

    Eekhoorntjesbrood en Truffelsaus 

    De Eekhoorntjesbrood en Truffelsaus is 200ml saus. In combinatie met 350 gram verse pasta (Pappardelle) is dit een hoofdgerecht voor 2 personen en met een bijgerecht (bijvoorbeeld gegrilde groente en/of een salade) is dit een volledige maaltijd. Al krijg je er niet snel genoeg van... :)

    De eekhoorntjesbrood en Truffelsaus, in het Italiaans bekend als de "Porcini e Tartufo" saus is een prachtige combinatie van o.a. 2 ingrediënten die niet kunnen worden gecultiveerd. Echt wilde paddenstoelen en truffels uit Toscane, gecombineerd met romige mascarpone en o.a. een huisgemaakte basisbouillon. Alleen al door de heerlijke geur wordt je direct meegenomen naar Italië!

    Bereiding van de pastasaus

    Wij raden aan om de Eekhoorntjesbrood en Truffel pastasaus langzaam te laten ontdooien door hem 2 uur van te voren uit de vriezer te halen en op een bord in de koelkast te leggen. Eventueel kan de ingevroren gesealde verpakking 5 min in een pan met lauw water worden gelegd. Vervolgens de Eekhoorntjesbrood en Truffel pastasaus 5 minuten op laag vuur te verwarmen tot tegen het kookpunt aan en tegelijkertijd de pasta te koken. Voeg de gekookte, enigszins uitgelekte en beetgare (al dente) pasta toe, vermeng deze met de verwarmde saus en roer rustig 2 minuten door. De pasta neemt zo de saus een beetje op en geeft tegelijkertijd wat zetmeel af om de saus iets te binden (als de saus te dik wordt een klein beetje kookwater toevoegen), serveer vervolgens direct. Dien de Pasta met Eekhoorntjesbrood en Truffelsaus met de andere (bij)gerechten op een mooi bord of schaal op en geniet!

    Tip: Door wat extra Parmezaanse kaas en een klein beetje goede olijfolie toe te voegen bij het serveren til je de Eekhoorntjesbrood en Truffelpasta naar een nog hoger niveau!

    Tips voor een complete maaltijd

    De Eekhoorntjesbrood en Truffelpasta is voor de meeste personen een behoorlijke maaltijd, maar kan ook goed gecombineerd worden met wat gegrilde groenten erbij en/of wat groene salade. Of bijgerechten zoals:

    • Warme groente salade van verschillende beetgaar gekookte groente en een dressing van olijfolie, knoflook, dille, bieslook, citroensap en mosterd.
    • Beetgaar gekookte broccoli met amandelschaafsel en een dressing van gesmolten boter, knoflook en citroensap.
    • Salade van geroosterde tomaten met feta, ansjovis, verse oregano en olijfolie.

    Het is erg leuk om een keer een Italiaanse uitgebreide lunch of diner te organiseren en verschillende gerechten van Belcapo te combineren. Een mooie gedekte tafel, zo mogelijk in de tuin en dan genieten alsof je in Italië bent met je naasten!

    Wijnsuggestie

    Suggestie van Grapedistrict: La Colombera Vegia Rampana Barbera: De Barbera druif is het zachtere en iets frissere broertje van de nebbiolo druif uit Piemonte. Een wijn met zacht rijp rood en zwart fruit in combinatie met pruim en mooie aardse tonen, daardoor is het de perfecte combinatie met truffel. Het water loopt me nu al in de mond! Hier te bestellen, of kijk op www.grapedistrict.nl voor nog veel meer mogelijkheden.

    Maak er een borrel, feesthap of voorgerecht van! 

    Serveer de Eekhoorntjesbrood en Truffelpasta in kleine porties als voorgerecht (Primi Piatti).

    Ingrediënten en herkomst

    Eekhoorntjesbrood, Truffel, Truffelpasta, Mascarpone, groentebouillon, peper, zout.

    Het eekhoorntjesbrood en de truffel worden hier speciaal voor uit Italië geïmporteerd. 

    Allergenen

    Niet geschikt voor mensen met een gluten en/of melk inclusief lactose allergie of intolerantie.

    *Ondanks voorzorgsmaatregelen kan niet worden uitgesloten dat er kleine sporen van allergenen in het product terecht zijn gekomen.

    Voedingswaarde per 100 gram

    Kilojoule (KJ)582,8
    Kcal141,3
    Vet13,8
    Waarvan verzadigd vet8,4
    Koolhydraten1,3
    Waarvan suikers0,5
    Eiwit2,8
    Zout2,5

    Reviews

    5 from 5Based on 1 reviews
    Schrijf je eigen review
    5 from 5
    Heerlijk verfijnde smaak.
    Gepost door: Carla op 29 Augustus 2021

    Aanbevolen

    Ook nog lekker!

    Recent bekeken

    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »