Sluiten

    Dal Makhni, het Indiase nationale gerecht! (2p)

    € 14,50 Niet op voorraad
    Dal Makhni, de vegetarische rijke zwarte linzen curry. Een beroemd nationaal gerecht van India, van de hand van dezelfde Chefkok die Butter Chicken heeft bedacht!... Toon meer
    • Flexibiliteit, gemak en fantastisch eten!
    • Gratis bezorging vanaf €60,-

    Productomschrijving

    Restaurant India Palace 

    India Palace staat voor het echte India. Alle gerechten worden op traditionele wijze bereidt door koks uit India. Proef onze fantastische gerechten en ervaar India. Kijk voor meer informatie en de mogelijkheid tot reserveren op: www.indiapalace-apeldoorn.nl

    Dal Makhni

    De Dal Makhni is 650 gram en daarmee voldoende voor 2 personen.

    Dal Makhni is ontstaan in hetzelfde restaurant (Moti Mahal) als de Butter Chicken. Ze wilden een oud traditioneel vegetarisch gerecht in een nieuw jasje stoppen en creëerden een nieuwe favoriet voor heel India. Door de combinatie van vele kruiden en specerijen die lang opstaan, zodat er een rokerige smaak ontstaat, is elke hap een smaakbommetje.

    De zwarte linzen worden eerst geweekt en dan samen met wat kidneybonen traditioneel een nacht lang gekookt op een afkoelende tandoori-oven met o.a. gember en uien. Vervolgens worden ze gestoofd in een curry op basis van o.a. boter, knoflook, tomaat, huisgemaakt garam masala en kurkuma. Niet voor niets een nationale favoriet!

    Bereiding van de Dal Makhni

    *Dal Makhni wordt vaak samen gegeten met (gekruide) rijst een groente gerecht, naanbrood of een aardappelgerecht. Zie hiervoor de aanbevolen producten onderaan.

    Wij raden aan om de Dal Makhni langzaam te laten ontdooien door hem 12 uur van te voren uit de vriezer te halen en op een bord in de koelkast te zetten. Eventueel zou de Dal Makhni 10-15 min langzaam op de ontdooi stand in de magnetron gezet kunnen worden. Vervolgens de Dal Makhni in een pan met een klein beetje roomboter langzaam opwarmen en 5 minuten tegen de kook aan houden. Dien de Dal Makhni met de andere (bij)gerechten op een mooi bord of schaal op en geniet!

    Tip: Het toevoegen van verse koriander, rode ui en wat boter is altijd een goed idee. Door zelf wat verse raita (zie recept hieronder) te maken til je het gerecht ook weer naar een hoger niveau!

    Tips voor een complete maaltijd

    De Dal Makhni is vaak onderdeel van Indiase Thali's met een aantal van onderstaande gerechten:

    • Tandoori brood zoals knoflook en boter Naan
    • Rijstgerechten zoals Pilau Rice en Jeera Rice
    • Lamsgerecht zoals Rogan Josh
    • Groenten gerechten zoals Channa Masala en Aloo Gobi
    • Visgerecht zoals een Fish Badami
    • Kipgerechten zoals Butter Chicken, Chicken Tikka Masala of Chicken Madras

    Maar ook heerlijk op je eigen of onderstaande manier!

    Kook (Basmati) rijst zoals aangegeven op de verpakking. Voor een extra smaaksensatie kan er bijvoorbeeld saffraan, komijnzaad en wat zout, etc worden toegevoegd aan het kookwater. 

    Maak een frisse salade met sla, ananas/mango, mais en een yoghurtdressing.

    Maak verse (kheere ka) raita van yoghurt, komkommer en verse koriander in combinatie met een mix van; komijn, mosterdzaad, chilipoeder, masala kruiden en zout.

    Maak het vooral zo complex als waar je zelf op dat moment aan toe bent. Eet smakelijk! 

    Wijnsuggestie

    Suggestie van Grapedistrict: Parajes del Valle Monastrell ecologico: Dit is een lichte stijl rode wijn gemaakt van de monastrell druif die nog steeds zijn aardse complexiteit heeft. Mooi in combinatie met de zwarte linzen en bonen en tegelijkertijd de frisse kruiden in het gerecht. Tip: Zet de wijn een half uurtje voordat je hem gaat serveren in de koelkast. Hier te bestellen, of kijk op www.grapedistrict.nl voor nog veel meer mogelijkheden.

    Maak er een borrel, feesthap of voorgerecht van! 

    Serveer de Dal Makhni in kleine porties met een stuk Naan en wat raita als borrelhap of voorgerecht.

    Ingrediënten

    Zwarte linzen, oranje linzen, kidneybonen, gember, knoflook, tomaat, boter, kookroom, garam masala kruidenmix, cashewnoten, zout.

    Allergenen

    Niet geschikt voor mensen met een noten en/of melk inclusief lactose allergie of intolerantie.

    *Ondanks voorzorgsmaatregelen kan niet worden uitgesloten dat er kleine sporen van allergenen in het product terecht zijn gekomen.

    Voedingswaarde per 100 gram

    Kilojoule (KJ)1103,6
    Kcal266,8
    Vet22,7
    Waarvan verzadigd vet14,2
    Koolhydraten9,3
    Waarvan suikers1,3
    Eiwit5,0
    Zout0,6

     

    Reviews

    0 from 5Based on 0 reviews
    Schrijf je eigen review

    Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product..

    Aanbevolen

    Ook nog lekker!

    Recent bekeken

    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »