Klassieke Franse Coq au vin, één van Meesterkok Eric's eigen favorieten. Geperfectioneerd tijdens zijn werk in Franse keukens en onderdeel van zijn grote liefde voor Frankrijk.
Voor 2 personen apart verpakt 2 x +/- 250gr
Bereiding en meer informatie
Lees meer..
Tip: Serveer met vers gesneden peterselie en/of een lente-uitje.
Restaurant Valuas vindt u in Venlo. Bij SVH meesterkok Eric Swaghoven wordt u in de watten gelegd. Valuas is een culinair icoon van meer dan 40 jaar oud, waarvan 15 jaar met een Michelinster. Groen en duurzaam staan centraal in de keuken. Prachtig gelegen aan het Pieterpad met tevens een 4-sterren boutique hotel.
Kijk voor meer informatie op: https://www.valuas-hr.nl/
Eric is een zelfbenoemde 'Francofiel'. Al vanaf zijn jeugd kwam hij veel in Frankrijk en maakte hij kennis met de Franse keuken. Eric is dan ook erg van de Franse stijl en in de aparte brasserie van restaurant Valuas zijn altijd Franse klassiekers te vinden. Deze klassieke Coq au vin, met uiteraard champignons, ui en laurier is geperfectioneerd tijdens zijn werk in die Franse keukens. Niet voor niets één van Meesterkok Eric's eigen favorieten. Zelf serveert hij hem het liefst in een mooi pasteibakje wat hij net wat zompig laat worden.
De Coq au vin bevat al een goede portie vlees en wat groenten. Afhankelijk van de eters kan hij mooi worden aangevuld met (zoete) aardappel(puree), mooi brood, rijst, gegrilde groente of bijvoorbeeld gekookte haricots verts aangemaakt met een beetje azijn en olie. Geniet!
Suggestie van Grapedistrict: Volgt!
Serveer de coq au vin in kleine porties in een pasteibakje voor een ultieme borrelhap!
Kippendijen, champignons, rode wijn, ui, kippenbouillon, room, bloem, peterselie, zonnebloemolie, cayennepeper, laurier, zout en peper.
*De kip is afkomstig van wild en gevogelte specialist Pieter van Meel uit Amsterdam. Zoveel mogelijk van de gebruikte ingrediënten komt uit Nederland en vooral uit de nabijheid van restaurant Valuas.
Niet geschikt voor mensen met een gluten, melk inclusief lactose, en/of sulfiet allergie of intolerantie.
*Ondanks voorzorgsmaatregelen kan niet worden uitgesloten dat er kleine sporen van allergenen in het product terecht zijn gekomen.
Kilojoule (KJ) | 466,0 |
Kcal | 111,2 |
Vet | 4,1 |
Waarvan verzadigd vet | 1,7 |
Koolhydraten | 7,0 |
Waarvan suikers | 1,2 |
Eiwit | 8,3 |
Zout | 1 |
Klassieke Franse Coq au vin, één van Meesterkok Eric's eigen favorieten. Geperfectioneerd tijdens ..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen