Frans
2p

Coq au vin van Eric Swaghoven (2x1p)

Restaurant Valuas

Op voorraad
19,95

Adviesprijs: €26,95

Je bespaart 26%

  • In heel NL bezorgd (excl. Waddeneilanden)
  • Kies zelf op maandag, woensdag of vrijdag
  • Bezorging tussen 17u - 22u

Productinformatie

Klassieke Franse Coq au vin, één van Meesterkok Eric's eigen favorieten. Geperfectioneerd tijdens zijn werk in Franse keukens en onderdeel van zijn grote liefde voor Frankrijk.

Bereidingsinstructie

1. Warm op door direct uit de vriezer 20 min in een pan kokend water te leggen, of laat eerst ontdooien en verwarm in een pannetje in ca. 5 min tot tegen het kookpunt.
2. Beoordeel de warmte en dien bij voorkeur op een mooi bord of mooie schaal op.

Tip: Serveer met vers gesneden peterselie en/of een lente-uitje.

Restaurant Valuas 

Restaurant Valuas vindt u in Venlo. Bij SVH meesterkok Eric Swaghoven wordt u in de watten gelegd. Valuas is een culinair icoon van meer dan 40 jaar oud, waarvan 15 jaar met een Michelinster. Groen en duurzaam staan centraal in de keuken. Prachtig gelegen aan het Pieterpad met tevens een 4-sterren boutique hotel.

Kijk voor meer informatie op: https://www.valuas-hr.nl/

Coq au vin van Eric Swaghoven

Eric is een zelfbenoemde 'Francofiel'. Al vanaf zijn jeugd kwam hij veel in Frankrijk en maakte hij kennis met de Franse keuken. Eric is dan ook erg van de Franse stijl en in de aparte brasserie van restaurant Valuas zijn altijd Franse klassiekers te vinden. Deze klassieke Coq au vin, met uiteraard champignons, ui en laurier is geperfectioneerd tijdens zijn werk in die Franse keukens. Niet voor niets één van Meesterkok Eric's eigen favorieten. Zelf serveert hij hem het liefst in een mooi pasteibakje wat hij net wat zompig laat worden.

Tips voor een complete maaltijd

De Coq au vin bevat al een goede portie vlees en wat groenten. Afhankelijk van de eters kan hij mooi worden aangevuld met (zoete) aardappel(puree), mooi brood, rijst, gegrilde groente of bijvoorbeeld gekookte haricots verts aangemaakt met een beetje azijn en olie. Geniet!

Wijnsuggestie

Suggestie van Grapedistrict: Volgt!

Maak er een borrel, feesthap of voorgerecht van! 

Serveer de coq au vin in kleine porties in een pasteibakje voor een ultieme borrelhap!

Ingrediënten

Kippendijen, champignons, rode wijn, ui, kippenbouillon, room, bloem, peterselie, zonnebloemolie, cayennepeper, laurier, zout en peper.

*De kip is afkomstig van wild en gevogelte specialist Pieter van Meel uit Amsterdam. Zoveel mogelijk van de gebruikte ingrediënten komt uit Nederland en vooral uit de nabijheid van restaurant Valuas.

Allergenen

Niet geschikt voor mensen met een gluten, melk inclusief lactose, en/of sulfiet allergie of intolerantie.

*Ondanks voorzorgsmaatregelen kan niet worden uitgesloten dat er kleine sporen van allergenen in het product terecht zijn gekomen.

Voedingswaarde per 100 gram

Kilojoule (KJ) 466,0
Kcal 111,2
Vet 4,1
Waarvan verzadigd vet 1,7
Koolhydraten 7,0
Waarvan suikers 1,2
Eiwit 8,3
Zout 1

 

The Cool Market, EET ALTIJD LEKKER

Specificaties

Keuken: Frans
Aantal personen: 2p
Portiegrootte: Gemiddelde porties
Gewicht: 2 x ca. 250gr
Vegetarisch: Nee
Pittig: Nee
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »