Channa Masala, de heerlijke kruidige veganistische variant van de Chicken Tikka Masala, met o.a. in kurkuma gekookte kikkererwten!
Voor 2 personen +/-650gr
Bereiding, tips en meer informatie
Lees meer..
*Channa Masala wordt vaak samen gegeten met (gekruide) rijst een groente gerecht, naanbrood of een aardappelgerecht. Zie hiervoor de aanbevolen producten onderaan.
1. Ontdooien. Gebruik de ontdooistand van de magnetron 10-15 min, of laat langzaam in 12 uur ontdooien in de koelkast.
2. Verwarm vervolgens de Channa Masala in een pan met een klein beetje roomboter rustig en houdt 5 minuten tegen de kook aan.
3. Dien de Channa Masala met eventuele (bij)gerechten op een mooi bord of schaal op en geniet!
Tip: Het toevoegen van verse koriander, rode ui en wat boter is altijd een goed idee. Door zelf wat verse raita (zie recept hieronder) te maken tilt u het gerecht ook weer naar een hoger niveau!
De Channa Masala is vaak onderdeel van Indiase Thali's met een aantal van onderstaande gerechten:
Maar ook heerlijk op uw eigen of onderstaande manier!
Kook (Basmati) rijst zoals aangegeven op de verpakking. Voor een extra smaaksensatie kan er bijvoorbeeld saffraan, komijnzaad en wat zout, etc worden toegevoegd aan het kookwater.
Maak een frisse salade met sla, ananas/mango, mais en een yoghurtdressing.
Maak verse (kheere ka) raita van yoghurt, komkommer en verse koriander in combinatie met een mix van; komijn, mosterdzaad, chilipoeder, masala kruiden en zout.
Maak het vooral zo complex als waar u zelf op dat moment aan toe bent. Eet smakelijk!
India Palace staat voor het echte India. Alle gerechten worden op traditionele wijze bereidt door koks uit India. Proef onze fantastische gerechten en ervaar India. Kijk voor meer informatie en de mogelijkheid tot reserveren op: www.indiapalace-apeldoorn.nl
De Channa Masala is 650 gram en daarmee voldoende voor 2 personen.
Channa Masala wordt gemaakt van echte Indiase witte kikkererwten, eerst geweekt en daarna gekookt met o.a. kurkuma. De kikkererwten worden vervolgens gesmoord in een kruidige tomatensaus met o.a. de huisgemaakte tikka masala kruidenmix en gember. Een heerlijk kruidig veganistisch gerecht.
Suggestie van Grapedistrict: Maison Willm Riesling: Een riesling uit de Elzas is eigenlijk nooit verkeerd om te drinken, maar zeker niet in combinatie met de Channa Masala. De mooie zuren van de wijn matchen perfect bij de frisse gember en andere specerijen. Daarnaast heeft de wijn rijp fruit die het geheel goed kan begeleiden. Hier te bestellen, of kijk op www.grapedistrict.nl voor nog veel meer mogelijkheden.
Serveer de Channa Masala in kleine porties met een stuk Naan en wat raita als borrelhap of voorgerecht.
Kikkererwten, ui, tomaat, gember, knoflook, Channa masala kruidenmix, cashewnoten, zonnebloemolie, peper, zout.
Niet geschikt voor mensen met een noten allergie of intolerantie.
*Ondanks voorzorgsmaatregelen kan niet worden uitgesloten dat er kleine sporen van allergenen in het product terecht zijn gekomen.
Kilojoule (KJ) | 591,9 |
Kcal | 141,3 |
Vet | 5,4 |
Waarvan verzadigd vet | 1,3 |
Koolhydraten | 13,8 |
Waarvan suikers | 1,2 |
Eiwit | 6,1 |
Zout | 0,6 |
Channa Masala, de heerlijke kruidige veganistische variant van de Chicken Tikka Masala, met o.a. in ..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen