Sluiten

    Caramel Ocean

    € 5,99 Op voorraad
    IJs van heerlijk licht gebrande suiker en gekarameliseerde kokosmelk! Onze Vegan interpretatie van de populaire karamel zeezout. Discover a world of flavour!... Toon meer
    • Flexibiliteit, gemak en fantastisch eten!
    • Gratis bezorging vanaf €60,-

    Productomschrijving

    Professor Grunschnabel 

    Professor Grunschnabel maakt al sinds 2003 superlekker ijs in hele bijzondere, avontuurlijke, perfect gebalanceerde smaken. We doen dat van de allermooiste verse ingrediënten. Betoverend lekker en speels ijs, dat ook nog eens 100% plantaardig is.

    Waar komt de naam Professor Grunschnabel vandaan? Veel mensen zijn daar nieuwsgierig naar. Een Professor is het tegenovergestelde van een Grunschnabel: een bedaarde geleerde tegenover een jonge spring-in-het-veld met veel praatjes. De merknaam staat symbool voor spelen en leren, de contrasten in onze ijs-smaken, maar ook de overtuiging dat je nooit te oud of te jong bent om te leren.

    Vegan, vrij van allergenen, en vol van smaak. IJs zoals wij dat zelf willen eten, gewoon superlekker èn voor iedereen.

    Kijk voor meer informatie ook op: www.grunschnabel.com

    Caramel Ocean

    IJs van heerlijk licht gebrande suiker en gekarameliseerde kokosmelk! Onze Vegan interpretatie van de populaire karamel zeezout.

    Onze Caramel Ocean is geïnspireerd op de karamel-fudge snoepjes die in de Vietnamese Mekong Delta gemaakt worden van gekarameliseerde kokosmelk en een beetje suiker, en is onze vegan interpretatie van de populaire smaak karamel zeezout. We maken voor dit ijs eerst twee soorten karamel-brokken, namelijk suiker- en kokoskaramel, in een speciaal voor ons gemaakte machine die we “Henk de Tank” noemen.

    Eten van het ijs

    Eat while frozen!  

    Tip: Zet het ijs een kwartier van te voren buiten de vriezer, zodat je makkelijker kan scheppen.

    Maak er een nagerecht van! 

    Houd het simpel met wat vers fruit en/of gekruimelde koek, of ga los en maak een vegan ijstaart met chocolade amandelen (zie het recept hieronder).

    IJstaart met chocolade amandelen (inspiratie: Mirjam van www.eatpurelove.nl)

    Dit heb je nodig voor 1 ijstaart:

    Voor de bodem

    • 150 gram dadels zonder pit
    • 150 gram witte amandelen (of amandelmeel)
    • 2 el gesmolten kokosolie
    • snuf zout

    Voor de vulling

    • 1 pot Chococo Latte van Prof. Grunschnabel
    • 1 pot Caramel Ocean Prof. Grunschnabel

    Voor de topping

    • 75 gr amandelen
    • 1 tl cacaopoeder
    • 1 el ahornsiroop

    Zo maak je hem:

    1. Maal alle ingrediënten voor de bodem in je keukenmachine. Houd ongeveer 1/3 deel apart.
    2. Bekleed jouw gekozen vormpjes met bakpapier en verdeel het mengsel voor de bodem hierover. Druk goed aan met een lepel.
    3. Zet je vormpjes een half uurtje in de vriezer en haal jouw gekozen ijssmaken eruit om (een beetje) te ontdooien.
    4. The choice is yours! Verdeel jouw gekozen smaak over de bodem en strijk glad met een lepel.
    5. Verkruimel over deze laag de rest van het mengsel voor de bodem. Zet je vegan ijstaartjes weer even in de vriezer om hard te worden.
    6. Giet tot slot ook de laatste laag vegan ijs en strijk weer glad met een lepel.
    7. You know the drill. Ook nu zet je de taartjes weer even in de vriezer.
    8. Verwarm de oven voor op 175 graden.
    9. Meng in een kom de amandelen met het cacaopoeder en een eetlepel ahornsiroop.
    10. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verspreid de amandelen hierover.
    11. Bak de espresso-amandelen ongeveer 10 minuten in de oven.
    12. Laat ze even afkoelen en hak ze vervolgens in stukjes.
    13. Haal je ijstaartjes uit de vriezer, verwijder je ring, zet ze op een leuk bordje en strooi de amandelen erover.

    Enjoy!

    Of ga een keer los en maak een van onderstaande gerechten!

    Sorbet ijstaart voor 10 personen, bekijk hier de inspiratie van Foodinista

    Waffle ice cream sandwiches, bekijk hier de inspiratie van tothemoen

    IJs met banaan uit de oven, bekijk hier de inspiratie van Corine

    Brownie met ijs, bekijk hier de inspiratie van Rotterdamfood

    Baked Alaska (ijs met cake eromheen), bekijk hier de inspiratie van ongewoonlekker

    Enjoy!

    Wijnsuggestie

    Wijnsuggestie van Grapedistrict: Andrea Rinaldi Moscato d'Asti DOCG: Deze licht zoete en mousserende moscato uit het noorden van Italië is al genieten op zich. In combinatie met een heerlijk bolletje ijs is het al helemaal een groot feest! Het is verfrissend en nog laag in alcohol ook! Hier te bestellen, of kijk op www.grapedistrict.nl voor nog veel meer mogelijkheden.

    Ingrediënten 

    Water, kokosmelk(32%), suiker, zout, cacaoboter, kokosolie, CACAO(0,02%), vanille, Stabilisatoren: agar-agar, johannesbroodpitmeel, guargom, xanthaangom

    Allergenen

    Niet geschikt voor mensen met een cacao allergie of intolerantie.

    *Ondanks voorzorgsmaatregelen kan niet worden uitgesloten dat er kleine sporen van allergenen in het product terecht zijn gekomen.

    Voedingswaarde per 100 gram 

    Kilojoule (KJ)519,0
    Kcal124,0
    Vet4,0
    Waarvan verzadigd vet4,0
    Koolhydraten19,0
    Waarvan suikers18,0
    Eiwit1,35
    Zout0,5

     

    Reviews

    0 from 5Based on 0 reviews
    Schrijf je eigen review

    Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product..

    Aanbevolen

    Ook nog lekker!

    Recent bekeken

    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »