Bhindi-do-Pyaza, verse okra's gebakken met uien, groene paprika's, gember en knoflook. Een heerlijk Indiaas vegetarisch (bij)gerecht!
Voor 2 personen +/-650gr (zonder rijst)
Bereiding, tips en meer informatie
Lees meer..
*Bhindi-do-pyaza wordt vaak samen gegeten met (gekruide) rijst, andere Indiase gerechten of naanbrood.
1. Ontdooien. Gebruik de ontdooistand van de magnetron, of zet ca. 8 uur van te voren in de koelkast.
2. Verwarm tot tegen het kookpunt in een pan, of in ca. 5 min met deksel op 750w in de magnetron, tussentijds 1-2 keer doorroeren en de warmte beoordelen.
3. Dien de bhindi-do-pyaza met eventuele (bij)gerechten op een mooi bord of schaal op en geniet!
Tip: Het toevoegen van verse koriander, rode ui en wat boter is altijd een goed idee. Door zelf wat verse raita (zie recept hieronder) te maken til je het gerecht ook weer naar een hoger niveau!
De bhindi-do-pyaza is vaak onderdeel van Indiase Thali's met een aantal van onderstaande gerechten:
Maar ook heerlijk op uw eigen of onderstaande manier!
Kook (Basmati) rijst zoals aangegeven op de verpakking. Voor een extra smaaksensatie kan er bijvoorbeeld saffraan, komijnzaad en wat zout, etc worden toegevoegd aan het kookwater.
Maak een frisse salade met sla, ananas/mango, mais en een yoghurtdressing.
Maak verse (kheere ka) raita van yoghurt, komkommer en verse koriander in combinatie met een mix van; komijn, mosterdzaad, chilipoeder, masala kruiden en zout.
Maak het vooral zo complex als waar u zelf op dat moment aan toe bent. Eet smakelijk!
India Palace staat voor het echte India. Alle gerechten worden op traditionele wijze bereidt door koks uit India. Proef onze fantastische gerechten en ervaar India. Kijk voor meer informatie en de mogelijkheid tot reserveren op: www.indiapalace-apeldoorn.nl
Bhindi is het Hindoestaanse woord voor Okra. Origineel waarschijnlijk vanuit Ethiopie via het oude Egypte en het Midden-Oosten ook in de Indiase keuken terecht gekomen. Do-Pyaza staat voor een kruidige bereiding met o.a. ui. De Bhindi-Do-Pyaza van India Palace is een mooi vegetarische (bij)gerecht van kruidige in ui, knoflook en gember gebakken okra en groene paprika!
Suggestie van Grapedistrict: Soellner Grüner Veltliner: Deze wijn heeft een pepertje met daarnaast smaken van frisse groene appel en bloesem wat ervoor zorgt dat elke slok spannend blijft. Boven op de Hengstenberg langs de uitgestrekte Donau heeft Toni Soellner zijn grüner veltliner stokken staan. Omdat Toni’s druiven veel zon pakken op 370 meter boven zeeniveau, worden deze druiven veel complexer en zachter dan andere grüners. Dat zorgt ervoor dat hij zacht van smaak is, maar toch fris blijft bij de Bhindi-do-pyaza. Hier te bestellen, of kijk op www.grapedistrict.nl voor nog veel meer mogelijkheden.
Okra, groene paprika, ui, tomatenpuree, huisgemaakte garam masala kruidenmix, zonnebloemolie, knoflook, gember, peper, zout.
Het gerecht bevat in principe geen allergenen.
*Ondanks voorzorgsmaatregelen kan niet worden uitgesloten dat er kleine sporen van allergenen in het product terecht zijn gekomen.
Kilojoule (KJ) | 185,1 |
Kcal | 44,3 |
Vet | 1,3 |
Waarvan verzadigd vet | 0,1 |
Koolhydraten | 4,2 |
Waarvan suikers | 2,6 |
Eiwit | 2,1 |
Zout | 0,6 |
Bhindi-do-Pyaza, verse okra's gebakken met uien, groene paprika's, gember en knoflook. Een heerlijk ..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen